11 Kasım 2017 Cumartesi 16:15
Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Sosyal Politikalar Başkanı Öznur ÇALIK Ağrı'da

 AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Öznur Çalık, "Terör örgütü ile mücadele edeceğiz ama burada yaşayan insanımıza, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle herkesin en iyi şartlarda yaşaması için de çözümler üretmeye devam edeceğiz." dedi.

Çalık, kentteki bir otelde düzenlenen "Sosyal Politikalarda Gönül Adımları, Ağrı'yı Dinliyoruz" çalıştayında, millete olan sevdalarının 15 yıldır devam ettiğini söyledi.

Birlik ve beraberliğin önemine işaret eden Çalık, "Geçmişi ve medeniyeti ile gurur duyduğumuz Ağrı'da geçmişte yaşayan Ahmet El Cezeri, Fegiye Teyran, Molla Hüseyin hepsi aynı tefekkürün temsilcileriydi. Onlar münevver, mütefekkirlerdi. Onlar o gün ne dediler ve ne istedilerse bugün biz de aynı şeyi söylüyor, istiyoruz. Birlik, beraberlik ve kardeşlik diyoruz." diye konuştu.

Çalık, Ağrı'nın gönül coğrafyasının en güzel yerlerinden biri olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu:

"Hani diyoruz ya gözyaşlarının rengi yok. Ama gözyaşı dökenlerin Kürtler, Araplar, Zazalar ve Azeriler olduğunu biliyoruz. Peki sevinç çığlıkları atanların kimler olduğuna bir dönüp bakalım, İngilizler, Almanlar ve Amerikalılar zafer çığlıkları atıyor. Gözyaşlarımızı artık sileceğiz. Gözyaşını döktürmek isteyen, Ortadoğu coğrafyasını kana bulamak isteyenlere birliğimiz, beraberliğimiz ile cevap vereceğiz."

Ağrı'nın derdini dinlemek için kente geldiğini anlatan Çalık, "Hepimizin derdi var, derdi olan ile Ağrı'nın derdi ile dertlenmek lazım. Ağrı'nın sadece Ağrı Dağı'nın dışında başka ağrısı olsun istemiyoruz. İstiyoruz ki 'insanı yaşat ki devlet yaşasın' felsefesinden hareketle bütün insanlarımız bu ülkede yaşadığı için memnuniyetini dile getirsin." ifadesini kullandı.

Ülke için siyasi istikrarın önemine işaret eden Çalık, şunları kaydetti:

"15 yıllık AK Parti iktidarında siyasi, ekonomik ve demokratik istikrarı sağladık. Demokrasi adına çok önemli adımlar attık. Bugün bu güçlü ekonomiyi ve 15 yıllık iktidarı milletimiz, siz Ağrılılar sayesinde inşa ettik. Güçlü ekonomi ile güçlü sosyal politikalar uyguladık. 2002'de sadece 1,2 milyar lira olan sosyal politikalara ayrılan bütçeyi bugün 50 milyar liraya çıkarmış bulunmaktayız. Varsa, öz eleştiri yapmak bizim görevimiz. AK Parti'nin diğer partilerden farkı bu. Öz eleştiri yapmamız, görmemiz lazım. Bunun için de bugün burada 9 masa oluşturduk."

Türkiye'de yaşam koşullarının daha da iyileştirilmesi için çalıştıklarını vurgulayan Çalık, "Bütün sorunları çözüp asla kendi içimizde çözülmememiz gerekir. Bizi kendi içimizde çözmek isteyenlere de gereken cevabı vermek gerekir. Terör örgütü ile mücadele edeceğiz ama burada yaşayan insanımıza, Kürt'üyle, Arap'ıyla, Çerkez'iyle herkesin en iyi şartlarda yaşaması için de çözümler üretmeye devam edeceğiz." diye konuştu.

Konuşmaların ardından sağlık, aile, gençlik, eğitim gibi toplam 9 kategorideki masalarda sorunlar tartışılıp değerlendirmelerde bulunuldu.

ÖZNUR ÇALIK KİMDİR?

Öznur Çalık, 1 Ocak 1965 tarihinde Malatya'da dünyaya geldi İlk, orta ve lise eğitimini Malatya'da tamamladı. 1988 yılında Marmara Üniversitesi Eczacılık Fakültesi'nden mezun olan Çalık, Yüksek Lisansını ise Sosyal Politikalar üzerine yaptı.

Aile, kadın, çocuk, bebek, sağlık ve sosyal konularda çeşitli çalışmalar yürüten Çalık, bu alanlarda faaliyet yürüten sivil toplum örgütlerinde görevler üstlendi.

Kuruluşundan itibaren Adalet ve Kalkınma Partisi kadrolarında yer alan Çalık, 2003 yılında partisinin ilk Olağan kongresinde MKYK üyeliğine seçildi. 23. ve 24. dönem Malatya Milletvekilliği yapan Çalık, bu süre boyunca; Kadın Erkek Fırsat Eşitliği Komisyonu Kurucu Üyeliği ve Başkanvekilliği, Erken Yaşta Evlilik İnceleme Komisyon Başkanlığı, Sağlık, Aile ve Sosyal İşler Komisyon Üyeliği, TBMM Nüfus Kalkınma Grubu Başkanlığı ve Avrupa Parlamenterler Forumu Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Çalık, 30 Ağustos 2014 tarihinde ise AK Parti Halkla İlişkiler’den sorumlu Genel Başkan yardımcılığı görevini yaptı. 24 Mayıs 2016 tarihinde AK Parti MYK'sında Sosyal Politikalar Başkanı olarak görevlendirildi.

Evli ve iki çocuk annesi olan Çalık, İngilizce bilmektedir.

Son Güncelleme: 18.01.2018 07:06
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.