20 Kasım 2018 Salı 20:58
Ak Parti Temayül Sonuçları Açıklandı mı? İşte Yarınki Ak Parti Gündemi

Ak Parti Belediye Başkan Adaylarını Açıklıyor

Türkiye, 31 Mart yerel seçimlerine doğru hızla ilerliyor. Partiler, hazırlıklarına hemen hemen bir aydır devam ederken, parti içinde adayların belirlenebilmesi adına temayül yoklamaları yapılıyor. 

"CUMARTESİ AÇIKLANABİLİR"

Başkan Erdoğan, yerel seçimlere ilişkin yürüttükleri çalışmalarla ilgili "Cumartesi günü adayların bir kısmı açıklanabilir." dedi.

Başkan Erdoğan'ın açıklamaları, büyükşehirlerin de başkan adaylarının açıklanabileceği yönünde yorumlara neden oldu.

AK Parti'de temayül yoklaması tamamlandı! İşte büyükşehirler için çıkan isimler

AK Parti'nin tüm Türkiye'de uyguladığı temayül yoklaması dün akşam tamamlandı. Sonuçlara göre İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adı, Ankara içinse Mehmet Özhaseki'nin adaylığı öne çıktı.

21 Kasım Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında yapılacak olan toplantıda temayül sonuçları ele alınacak. İlk gelen bilgilere göre İstanbul için TBMM Başkanı Binali Yıldırım'ın adı açık ara önde...

AK Parti'nin yurt genelinde gerçekleştirdiği temayül yoklamasıyla ilgili son gelişmeleri aktaran CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova, 3 büyükşehir İstanbul, Ankara ve İzmir için öne çıkan isimleri paylaştı.

Canova konuyla ilgili şu bilgileri aktardı:

Binali Yıldırım'ın temayül yoklamasında tüm rakiplerini arkasında bıraktığı söyleniyor, teşkilatlarda da Binali Yıldırım destekleniyor. Çarşamba günü Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında temayül sonuçları değerlendirilecek. Ankara'da ise Mehmet Özhaseki'nin adaylığı yüzde 90 oranında gerçekleşti deniyor ama temayülde başka isimler de öne çıktı. O isimler; Mustafa Tuna, Fatih Şahin, Emrullah İşler ve Süleyman Soylu. Süleyman Soylu hakkında Cumhurbaşkanı'nın nasıl bir karar vereceği merak ediliyor. Temayülde üç büyükşehir için de Soylu'nun adı çıktı
İzmir'de ise Mahmut Özgener adı geçmişti fakat Özgener istemediğini açıklamıştı. İzmir'de yapılan temayül yoklamasında da bazı isimler çıktı, bu isimlerden biri de Hamza Dağ ama henüz bu konuda net bir karar yok.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.