30 Ağustos 2017 Çarşamba 12:31
Akadap'tan Arakan'da Müslümanlara Yönelik Katliama Tepki

Ağrı Kardeşlik ve Dayanışma Platformu (AKADAP), Myanmar'ın Arakan eyaletinde ordunun Müslümanlara yaptığı saldırıları kınadı.

AKADAP Genel Sekreteri Kerem Engin, Merkez Camii önünde toplanan grup adına yaptığı konuşmada, Arakanda 4 milyona yakın Müslüman'ın işkence ve katliamlara maruz kaldığını belirtti.

Arakan'dan gelen görüntülerde katliamların devam ettiğinin görüldüğünü aktaran Engin, şunları kaydetti:

"Çok sayıda kadın ve çocuğun canlarını kurtarmak için dağlarda yaşam mücadelesi verdikleri, katliamdan kaçan sivillerin dağlarda sınıra yakın bölgelerde Myanmar askerleri tarafından ateşe maruz kalıyorlar. Birleşmiş Milletler, İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere tüm uluslararası mekanizmaları, hükümetleri, insan hakları örgütlerini ve vicdan sahibi herkesi Arakan'da yaşanan işkence ve katliamı durdurmak için acil eyleme çağırıyoruz.

Masum bir insanı katletmek bütün insanlığı katletmektir. Soykırım asla kabul edilemez. Arakan'da katliam durdurulmalı ve bugüne kadar Arakan'da işkence ve katliamdan sorumlu olanlar derhal yargı önüne çıkarılmalıdır."

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.