26 Ocak 2021 Salı 00:49
Aksa Doğalgaz'dan Yüksek Fiyatlar Hakkında Açıklama

Ağrı'da yüksek doğalgaz fiyatları nedeniyle Ağrın vatandaşların tepkisinin hedefi olan AKSA doğalgaz firmasından beklenen açıklama geldi. 

Ağrı merkez ve Doğubayazıt'a doğalgaz veren enerji firması diğer illere oranla doğalgaz birim fiyatının yüksek olması nedeniyle tepkilere neden oldu. Sosyal medya platformlarından eleştiri yağmuruna tutulan AKSA enerji firması ise konuya ilişkin açıklama yaptı. Firma yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ağrı'da yerel basın ve sosyal medyada doğal gaz fiyatlarına ilişkin çıkan haberlere dair açıklama: Şehirlerde doğal gaz dağıtım faaliyetine ilişkin dağıtım lisansı ihalesi EPDK tarafından gerçekleştirilmektedir. İhalede, yeterlilik şartlarını sağlayan tüm tarafların katılımına açık olarak, yapılacak yatırım ve sunulacak hizmet karşılığı alınacak birim hizmet ve amortisman bedelini açık eksiltme yoluyla en düşük teklif eden şirket ilgili bölgede dağıtım lisansı almaya hak kazanmaktadır.

Ağrı ilimiz için yapılan ihaleye şirketimiz, en düşük bedeli teklif ederek, doğal gaz dağıtım şebekesi yatırımını yapmaya ve dağıtım faaliyetini sunmaya hak kazanmıştır. Doğal gaz perakende satış fiyatı ise; Botaş doğal gaz satış fiyatı ve ihale ile belirlenen sistem kullanım bedeli ile vergilerin toplamından oluşmaktadır. Ülkemizde Avrupa Birliği uygulamaları ile uyumlu olarak, bölgesel dağıtım sistem kullanım bedeli metodu uygulanmaktadır.

Bu sebeple doğal gaz perakende satış fiyatı dağıtım bölgelerinde değişiklik göstermektedir. Kamuoyuna saygıyla bildiririz. "

Aksa Doğalgaz

Anahtar Kelimeler:
DoğalgazAksa Doğalgaz
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mustafa KULEFLİ 2021-05-24 13:47:53

Ben emekli bir vatandaşım, Her ayın 25 inde maaş alıyorum.Faturalarin son ödeme tarihlerini her ayın 25 ine almak çokmu zor. Faturayı maaş almadan ödemenin bir yolu varsa öğretinde, öğle ödeyelim...