19 Aralık 2016 Pazartesi 22:30
Anadolu Gençlik Derneği Ağrı Şubesinden Siyer-i Nebi Yarışması

Anadolu Gençlik Derneği tarafından Türkiye geneli yapılan siyer-i nebi yarışması ağrı merkez ve ilçelerinde de yapıldı.

Ağrı Merkezde Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi , 15 Nisan İlkokullu Ve Cumhuriyet İlkokullunda yapılan sınava 1650 kişi katıldı.

 

Ağrı Anadolu Gençlik Derneği şube başkanı Mahmut Yaşar, Siyer_i Nebi yarışmasının amacı hakkında bilgi vererek Ağrı ve ilçelerinde toplam 1650 öğrencinin sınavı girdiğini belirterek bunlardan Ortaokul öğrencisi 900  , Lise öğrencisi ise 750 kişi sınava katıldı.         

AGC Başkanı Mahmut Yaşar, 31 aralikta sınav sonucunun belli olacağını ve Ödüllerin de 31 aralikta yapacağımız Mekkenin Fethi programda verileceğini belirtti.

 

Siyer-i Nebi Yarışmasının Amacı Nedir?

 

Anadolu Gençlik Derneği Genel Merkez Liseler Komisyonu ve İmam Hatipler Komisyonu olarak düzenleyeceğimiz Siyer-i Nebi Yarışması ile;

Tüm Liseli Gençlerimizin;

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’in (s.a.s) hayatı hakkında daha hassas ve ayrıntılı bilgiye sahip olmalarını sağlamak,

Kendi hayatlarını O’nun hayatına göre şekillendirmek,

Örnek nesil olmalarını sağlamak,

İyiliği ve güzelliği, İnsanlara faydalı olmayı ve zalime karşı da olsa adil olmayı şiar edinmelerini sağlamaktır.

Siyer-i Nebi yarışmasından istifade ederek çalışmalarımızı en doğru ve etkili bir şekilde muhatap kitlemize ulaştırmayı ve onları da çalışmalarımızın bir parçası haline getirmeyi hedefliyoruz.

Siyer-i Nebi Yarışmasını Yapmaktaki Dayanağımız Nedir?

Sevgili Peygamber’imizin hayatının daha iyi öğrenilmesine yapılabilecek küçük bir katkıyı, en büyük bahtiyarlık kabul edenler bulunduğu müddetçe, Efendimiz hakkında daha birçok eser, program, yarışmalar vs. düzenlenecektir. Bu bağlamda günümüzde gerek uyuşturucu, alkol, sigara, gerek diziler vb. gençlerimizi ahlak ve maneviyatını tahrip etmektedir. Bizler milli ve manevi değerlere bağlı bir gençlik yetiştirerek bu ifsadın önüne geçebiliriz. Bunun için Siyer-i Nebi Yarışması yaparak, Liseli Gençlerin Peygamber Efendimizin hayatını okumasına vesile oluyoruz. Bizler Sevgili Peygamberimizin (s.a.s) razı olacağı bir gençlik yetiştirmek istiyoruz.

anadolu-genclik-dernegi-agri-subesinden-siyer-i-nebi-yarismasi.jpganadolu-genclik-dernegi-agri-subesinden-siyer-i-nebi-yarismasi-001.jpganadolu-genclik-dernegi-agri-subesinden-siyer-i-nebi-yarismasi-002.jpganadolu-genclik-dernegi-agri-subesinden-siyer-i-nebi-yarismasi-003.jpganadolu-genclik-dernegi-agri-subesinden-siyer-i-nebi-yarismasi-004.jpganadolu-genclik-dernegi-agri-subesinden-siyer-i-nebi-yarismasi-005.jpganadolu-genclik-dernegi-agri-subesinden-siyer-i-nebi-yarismasi-006.jpganadolu-genclik-dernegi-agri-subesinden-siyer-i-nebi-yarismasi-007.jpg

Siyer-i Nebi Yarışmasının Hedefi Nedir?

Gençlerin Ahlaki ve Manevi açıdan daha hassas ve duyarlı olmasını sağlamak,

Peygamberine sevdalı bir gençlik yetiştirmek,

Lise öğrencilerini Anadolu Gençlik Derneği çatısı altında buluşturmak,

Lise teşkilatlarını Okul Başkanlarını ve Sınıf Temsilcilerini oluşturmak,

BinGenç proje grupları ve Okuma Grupları oluşturmak,

Lise sohbet halkalarını oluşturmak,

Genç İstikbal Dergisinin gençlere daha rahat ulaşmasını sağlamak

Anadolu Gençlik Derneğinin tanıtımını yapmak,

Yön ve mesaj vermek,

Çalışmalarımıza heyecan katmak,

Siyer-i Nebi Yarışmasına katılım sağlayan öğrencileri Çanakkale, İstanbul’un Fethi’ne katılımlarını sağlamak.

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.