24 Ocak 2018 Çarşamba 22:00
Ara Güler “ Nuh’un Gemisinin İzi’ne Dokunulmamalı”


Ağrı İl Kültür Müdürü Muhsin Bulut’un Taksim’de bir Cafede ziyaret ettiği büyük usta bir birinden çarpıcı açıklamalarda bulundu.


Nuh’un Gemisinin İzi’ni dünyaya ben tanıttım diyen usta fotoğrafçı” O dönem hayat mecmuasında çalışıyordum. Üçüncü kolordu komutanlığının talebiyle Nuh’un Gemisi denilen bölgenin fotoğraflarını çekmem gerekiyordu.  Helikopter o zamanlar henüz icat edilmemişti. 

Askeri pır pır uçakla bölge üzerinde defalarca tur atıp öyle çekimleri yaptım. Çok zor şartlarda Nuh’un Gemisini çekmeyi başardım. O fotoğraf o dönem Time Dergisinde yayınlanınca tüm dünyanın gözü Ağrı’ya çevrilmişti. Şu anda bir çok araştırma, benim çektiğim fotoğraf üzerine yapılıyor.

Şunu rahatlıkla söylüyorum. O bölgede yapılacak bir kazı çalışması, geminin kalbine yapılacak bir operasyon gibidir” dedi
Geminin yeri ile ilgili Ağrı mı? Yoksa Cudi mi? Sorularını da yanıtlaya Güler” Gemi kesinlikle Ağrı’da karaya oturdu.

Ancak bu yer Ağrı Dağı değil. Kuran’da geçen Cudi ifadesi bir cins isim. Yüksekçe bir yer anlamında kullanılmış. Bölgenin en yüksek yeri Ağrı Dağı’dır. Kimse gemi ile ilgili farklı varsayımlarda bulunmasın. Bunu bir Amerikalı söylese hemen inanacağız. Ben gittim, gördüm. Eni ve boyu kutsal kitaplarda yer aldığı gibi uyuyor. “ dedi.


Ziyarete Ağrı Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut’a, Ağrı Kültür ve Turizm Müdür Yardımcısı Erkan Kösedağ, Yönetmen Cem Sertesen ve Kültür Müdürlüğü Şefi Vecihi Şakiroğlu eşlik etti. Ziyarette Ağrı İl Kültür ve Turizm Müdürü Muhsin Bulut tarafından Ara Güler’e Nuh’un Gemisi Maketi ve Fotoğraf Sanatçısı Ali İhsan Öztürk’ün eserlerinden oluşan fotoğraf albümühediye edildi.

Son Güncelleme: 24.01.2018 14:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.