17 Nisan 2014 Perşembe 00:32
AŞKALE KÖYÜNDE KUTLU DOĞUM COŞKUSU

2014 Yılı Kutlu Doğum Haftası Münasebetiyle Ağrı Merkeze bağlı Aşkale Köyünde, İl Müftülüğü öncülüğünde Aşkale, Yukarı Saklıca, Ziyaret, Tezeren, Aşağı Yoldüzü, Yukarı Yoldüzü, Güvenli, Ozanlar, Aşağı Saklıca, Aşağı Dörmeli, Yukarı Dörmeli, ve Aşağı Saklıca Köyü Mamik Mezrası Köylerinin tertip ettiği Kutlu Doğum Haftası Etkinliği düzenlendi.

 

Programa İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, vaizler, şube müdürleri, din görevlileri, Kur’an Kursu öğreticileri, Kutlu Doğum Haftası Etkinliği düzenleyen köylerin imam-hatipleri, Kur’an kursu öğreticileri, muhtarları, kadın, erkek ve çocuğuyla Hz. Peygamber sevdalısı yöre insanı  katıldı. Etkinliğe gelenlere bu programa ev sahipliği yapan köyler tarafında gül dağıtıldı.

 

Merkez Camii Müezzin-Kayyımı M. Zahit Eraslan’ın Kur’an-ı Kerim tilavetiyle okunan ve sonrasında İl Müftülüğü Musiki Korosunca Türkçe ve Kürtçe İlahi ve ezgiler dinletisi ile başlayan program İl Vaizi Murat Sayın’ın konuşması ile devam etti.

 

Murat Sarı,“Andolsun ki size içinizden öyle bir peygamber gelmiştir ki sizin sıkıntıya uğramanız ona ağır gelir. O, size çok düşkündür. Mü’minlere karşı çok şefkat ve merhamet doludur.” Ayetine göre Hz. Peygamber alemlere rahmet olarak gönderilmiştir. Ahiret’te de herkesin nefsim, nefsim dediği bir zaman da Peygamberimiz (sav) “ümmetim, ümmetim” diyecektir. Dinde samimiyet olmazsa, fert ve toplum hayatında gösteriş, riya, ikiyüzlülük, haksızlık, zulüm gibi ihlas ve samimiyetle asla bağdaşmayan yanlışlar yer edinmekte ve bunlar toplumsal huzur, barış ve güveni tehdit edebilmektedir. Ameller ancak niyete göredir. Kişinin niyeti halis olursa salih amele dönüşür. İnsana ancak niyetinin karşılığı vardır. Biz iyi niyetle hep gayret etmeli, birlik ve beraberliğimizi korumalıyız.” dedi.

 

Daha sonra söz alan İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç konuşmasına Türkçe ve Kürtçe selamlamayla başladı. Dilmaç konuşmasında: “Ameller ancak niyete göredir. Kişiye sadece niyetinin karşılığı vardır. Hz. Peygamberimizin (sav) bir hadis-i şerifinde “Din, samimiyetle bağlanmaktır.” Diyor. Biz, “Kime (samimiyetle bağlanmaktır)?” diye sorduk. Efendimiz buyurdular ki: “Allah’a, onun kitabına, peygamberine, Müslümanların yöneticilerine ve bütün Müslümanlara…”buyurmuştur” diyerek samimiyetin ölçülerini sırayla izah etti.

 

Şevket Dilmaç, sahabenin Hz. Peygamber’e olan samimiyeti, içten bağlılığına dair sahabenin hayatından çarpıcı misaller vererek duygu dolu anların yaşanmasına, Peygamberimizin ve sahabe-i güzinin en içten duygularla anılmasına vesile oldu. Sözlerine birlik ve beraberliğimizi hep muhafaza ve müdafaa etmemizin elzem olduğuna vurgu yaparak devam etti. Dinin samimiyetten ibaret olduğuna dair mesajlar verdi.

Programda civar köylerde görevli imam-hatiplerce Kürtçe Mevlid okundu ve dua yapıldı.

Mevlit merasiminin ardından davetlilere “Sakalı Şerif” ziyareti yaptırıldı. İl Müftülüğü tarafından programı tertip eden köylerin muhtarlarına, imam-hatip ve Kur’an kursu öğreticilerine, okul müdürüne teşekkür belgesi takdim edildi. Etkinliği tertip eden komite tarafından programa katılan müftülük personeline, köy muhtarına plaket takdim edildi.

 

Program, davetlilere aşure ikramıyla son buldu.

















Son Güncelleme: 17.04.2014 00:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.