10 Mart 2017 Cuma 17:44
ASTOP Ağrı'dan İzmir'e Uçak Seferi İstiyor

İldeki bir kafede düzenlenen ve 52 sivil toplum kuruluşunun katıldığı toplantıda grup adına basın açıklamasını okuyan ASTOP sözcüsü Nizamettin Şahin, ülkemizde ulaşım sektörünün iyileştirilmesi ile birlikte hava yolu kullanımında her geçen gün artış meydana geldiğini söyledi.

Platformun yaptığı araştırmalara göre İzmir'e uçuşun şart olduğunu belirten Şahin, "İzmir'de Ağrılı yaklaşık 80 bin vatandaşımız bulunmaktadır. Bu vatandaşlarımızın yanı sıra Ege bölgesinde Manisa, Aydın gibi İzmir iline komşu illerde yaşayan Ağrılıların sayısı 300 bine yaklaşmaktadır." dedi.

Ağrı'dan aktarmalı İzmir'e giden yolcu sayısının 15 binin üzerinde olduğuna işaret eden  Şahin, şöyle konuştu:

"Erzurum ve Van ilinden yapılan uçuşlar ile Iğdır ilinden yapılan Doğubayazıt uçuşları da eklendiğinde, İzmir iline gitmek için hava yolunu kullanan vatandaşlarımızın sayısı 20 bine yakındır. Bu rakam 190 kişilik bir uçak için 105 sefere tekabül etmektedir. Hangi firma Ağrı'dan İzmir iline haftalık 2 sefer dahi direkt uçuş yaparsa yapsın o seferlerin tamamı tam dolu kapasite ile yapılmış olacaktır.

 Platform olarak gerek özel firmalardan gerekse Türk Hava yollarından arzumuz Ağrı ilinden İzmir iline haftada en az iki defa direkt uçuş yapılmasını talep ediyoruz. Bu talebimizi platformumuzu oluşturan 52 sivil toplum kuruluşu başkanları ve 18 bine yakın üyesi ile 570 bin nüfuslu Ağrılı hemşehrilerimiz adına talep ediyoruz.

astop-agridan-izmire-ucak-seferi-istiyor.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 06:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.