13 Şubat 2018 Salı 15:10
ASTOP'tan İş-Kur'a Ziyaret

Ağrı Sivil Toplum Platformu (ASTOP), kamu kurum ve kuruluşlarına ziyaretlerini sürdürüyor. Ağrı ilinin sorunlarına yönelik bir çalışma yürüttüklerini söyleyen Platform Başkanı Saim Alpaslan" Başkanlar kurulumuzun aldığı karar ile, ilimizde görev yapan kurumlarımıza ziyaretler düzenleyerek, Ağrı'nın sorunlarını yerinde tespit etmeye, vatandaşların taleplerini ilgilisine aktarmaya çalışıyoruz "dedi.

Türkiye İş Kurumu, Ağrı İl Müdürlüğü ziyaretine platform başkanı Saim Alpaslan ve Başkanlar Kurulu üyeleri katılım gösterdi.

Görüşmeyi değerlendiren Platform Başkanı Saim Alpaslan, "Ağrı, işsizlik konusunda maalesef gerçek rakamları ortaya koyamıyor. Bir çok işsizimiz olduğu halde, bu kişiler resmi makamlara iş için müracaat etmiyorlar. Doğal olarak işsiz sayımız az olunca, hükümetin politikalarından istenilen düzeyde yararlanamıyoruz. İş arayan herkesin, İş Kur İl Müdürlüğüne başvuru yapmasını istiyoruz. Bunun yanı sıra bu yıl TYP'den alınan personel sayısı 800 ler civarında. Bu sayısı ilimiz için çok az. Mutlaka arttırılmalı. Ayrıca İşbaşı eğitim programı 78 gün olarak sürdürülüyor. Bununda mutlaka 180 güne yani 6 aya çıkarılmasına yönelik talepleri il müdürümüze illettik. "dedi

İş Kur'un faaliyetlerini anlatan İl Müdürü Gıyas Güven ise " Biz müdürlük olarak Sivil Toplum Örgütlerimizi önemsiyoruz. Onlardan isteğimiz açtığımız girişimcilik kurslarına gerekli yönlendirmeleri yapsınlar. Bakın Ağrı'da tekstil ile ilgili kurs açıyoruz. Bu konuda vatandaşlarımıza sizinde aracılığınız ile ulaşmak istiyoruz. TYP desteği az görülebilir, ama bölgede bu destekten en fazla faydalanan illerin başında geliyoruz. Bununla birlikte TYP ve İş Başı Eğitim Programına yönelik taleplerinizi Genel Müdürlüğümüze ileteceğiz" dedi.

Ziyaret hatıra fotoğrafı ile son buldu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.