19 Mart 2018 Pazartesi 12:54
ATSO Başkanı Saim Alpaslan: "Her Tacir, İranlı Turist İçin Tedbir Almalı"

Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (ATSO) Saim Alpaslan, Ağrı Valiliğinin İran ile işbirliği çalışmalarını desteklediklerini söyleyerek, bu konuda Ticaret Odası olarak çalışmalara katkı sunacaklarını dile getirdi.

Tacirlere uyarıda bulunan Alpaslan; “ Sayın Valimizin girişimleri ile İran üzerinden ilimize turistlerin gelmesi için çalışmalar başlatıldı. Bizde oda olarak yakın zaman içerisinde İran özelinde bir danışma ofisi kuracağız. Bu ofiste İran ile ticaret konusunda alınacak tedbirleri konuşacak, tacirimize İran ile ticaretin resmi yollarını anlatacağız. Ancak her esnafımızın tabela konusunda eksikliği var.Şehir olarak Farsça tabela çalışması yapmamız gerekiyor. Tüm esnaflarımızdan ricamız Türkçe’nin yanında Farsça tabelalarda asarak işyerlerine, camlarına assınlar. Eğer ki biz İran’lı turist pastasından pay almak istiyorsak bunu ivedi bir şekilde halletmemiz gerekiyor. Otellerimiz ve giyim sektörü başa olmak üzere herkesin katkısına ihtiyacımız var.” dedi.

Ağrı Alışveriş Festivali ile ilgilide çalışmalar başlattıklarını söyleyen Alpaslan” Ağrı Alışveriş Festivali adında bir festival çalışmasının startını verdik. Kısa süre içerisinde bunu kamuoyu ile paylaşacağız. Tacirlerimizle ortak belirlenen bir günde bu festivali yaparak gerek İran, gerekse çevre illerin Ağrı’dan indirimli bir şekilde yararlanmasını sağlayacağız. Civar illerde bunun örnekleri var. Bu örnekleri inceliyoruz. “dedi

Son Güncelleme: 19.03.2018 12:57
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.