23 Temmuz 2018 Pazartesi 12:13
Aydemir: "Bedelli Askerlik için Zorunlu Eğitim Kışlaları Ağrı'da Kurulsun"

Türkiye Bedelli Askerlik konusuna odaklanmışken Ağrı Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği Başkanı Hayati Aydemir ‘de konuya dahil oldu.

Aydemir; " İlin içinde bulunduğu ekonomik çıkmazın önüne geçmek için hükümetimiz bir çok projeyi hayata geçirmiş fakat bu projelerden beklenen verim alınamamıştır. Bu sebeple Ağrı ekonomisine can suyu olabilecek bir uygulamanın Ağrı da hayata geçmesini arzuluyor ve sayın Cumhurbaşkanımıza buradan seslenmek istiyoruz. " dedi.

Aydemir; Ağrı Ekonomisi Hükümetimiz tarafından alınan tüm tedbirlere rağmen her geçen gün daha da kötüye gitmektedir ve bu da Ağr’yı Türkiye de en çok göç veren il sıralamasında maalesef zirveye taşımıştır.

Bu temel eğitim birliği  için Ağrı’nın seçilmesi 17500 dolaylarında esnafımızın ağır iklim şartları arasında verdiği ayakta kalma mücadelesine can suyu olacak nitelikte bir önem arz etmektedir. Bu sebeple Bedelli Askerlik zorunlu eğitim kışlaları için en uygun bölgenin kadim kentimiz olduğunu düşünüyor, bu kararın Ağrı'nın makus talihini değiştirecek bir adım olması umudu ile  Sayın Cumhurbaşkanı'mızdan bölgenin istisnai önem arz eden yapısınıda göz önünde bulundurarak bu kararı alırken Ağrı’ya pozitif ayırımcılık beklediğimizi ifade etmek istiyorum.

Ağrı Ekonomisine ve esnafına moral takviyesi yaparak bu uygulama ile göçün önünede geçebileceğimizi umut ediyor. Ağrı Valiliğimiz başta olmak üzere tüm meslek guruplarının siyasi teşekküllerin konuya hassasiyetle eğilmesini bekliyoruz. " dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.