24 Mayıs 2014 Cumartesi 21:55
Aysel Tuğluk; Ağrı'da Halk BDP Diyecek

Mitingde konuşan Aysel Tuğluk, Ağrı halkının 1 Haziran’da bir kez daha iradesini ortaya koyacağına inandıklarını dile getirdi.

 

Ağrı’da 1 Haziran’da tekrar edilecek yerel seçimler kapsamında HDP milletvekilleri Adil Zozani, Halil Aksoy, Hasip Kaplan, DTK Eş Başkanı Aysel Tuğluk, Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk, BDP Ağrı belediye eş başkan adayları Sırrı Sakık ve Mukaddes Kubilay’a destek olmak amacıyla kente geldi.

 

Havaalanından yüzlerce araçlık konvoy karşılanan ve konvoy halinde gelinen Dörtyol kavşağındaki seçim bürosu önünde konuklar halkı selamladı. Binlerce kişinin katılımı ile gerçekleştirilen mitingde sık sık, “Başkan Sırrı”, “Direne direne kazanacağız”, “Başkan Mukaddes”, “Bijî Serok Apo”, “Bê Serok jiyan nabe”, “Dizo Heso” sloganları atıldı. Kitleye hitaben konuşan DTK Eş Başkanı Tuğluk, Ağrı’da hile ve zorbalık yoluyla alınmak istenen hakların tekrar alınacağını söyledi. Tuğluk, “Ağrı Kürdistan’ın çok önemli bir şehridir. Ağrı direniş kentidir. Ağrı katliamlara karşı bağıran, kendi kimliğini, kültürünü ve Kürtlüğünü onurla ve gururla taşıyan bir yerdir. Bunlara olan inancımla 1 Haziran’da Ağrı halkı iradesini tekrar ortaya koyacaktır” dedi.

 

‘Asla ve asla devletin zulmüne ve baskısına müsaade etmeyeceğiz’

 

Halkı selamlayarak konuşmasına başlayan Mardin Büyükşehir Belediye Eş Başkanı Ahmet Türk ise Ağrı halkının 1 Haziran’da iradesini ortaya koyarak tekrardan sisteme en iyi cevabı vereceğini dile getirdi. Türk, “Biz halkımıza inanıyoruz. Biz halkımızın özgürlük mücadelesine inanıyoruz. Biz biliyoruz ki başarı halkımızın olacaktır. Biz bu ülkede barışın demokrasinin kalıcı olması için büyük çabalar gösterdik. Biz her zaman barışı savunduk. Eşitliği savunduk. Kürt halkının özgürlüğünü savunduk. Sizler 30 Mart’ta iradenizi çok iyi bir şekilde ortaya koydunuz. Ama sahtekarlıklarla, kazandığımız belediyeyi elimizden aldılar. Bugün de demokratik bir anlayışla bu seçimlerimizi yine yapacağız. Ödün vermeyiz. Taviz vermeyiz. Ama demokratik anlayışımızda her yerde egemen kılacağız. Asla ve asla devletin zulmüne ve baskısına müsaade etmeyeceğiz” dedi.

 

‘Ağrı’yı halkımıza mücadelemize hediye edeceğiz’

 

Mücadelelerinin belediye kazanma veya kaybetme mücadelesi olmadığının altını çizen Türk, “Bizim mücadelemiz dört parça Kürdistan’da halkımızın özgürlük mücadelesidir. Dört parçada halkımızın geleceğiniz inşa edeceğiz. Bundan kimsenin şüphesi olmasın. Bu nedenle biz diyoruz ki artık yepyeni bir dönemdir. Kürtleri tanıyacaksınız. Hukukunu tanıyacaksınız. Haklarını tanıyacaksınız.

 

Eğer tanımazsanız özgürlük ve demokrasiyi de getiremezsiniz. Biz her zaman halkların kardeşliğini savunduk. Birlikte ortak bir gelecek için birlikte yaşamayı esas aldık. Bugün dünyanın gözü Ağrı’da. Sayın Öcalan’ın gözü Ağrı’da. Biz Ağrı’da Kürt Halk Önderini mahcup etmeyeceğiz. Buna söz veriyoruz Ağrı’yı halkımıza mücadelemize hediye edeceğiz” vurgusu yaptı.

 

Son Güncelleme: 24.05.2014 21:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.