01 Haziran 2017 Perşembe 18:51
Azeri Asıllı 3 Turist Tarihi yerleri Bisikletle geziyor

Tarihi ve turistik mekanları gezmek için pedal çeviriyorlar

Bisikletçilerden Aslanoğlu: "Sabah erken saatlerde Salmas'tan yola çıktık ve Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye’ye girdik. 5 gün gidiş 5 gün geliş olmak üzere toplam 10 gün boyunca pedal çevirerek güzergahımızdaki Doğubayazıt, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin ve Hopa'yı gezeceğiz"

AĞRI - İran'dan Ağrı'ya gelen Azeri asıllı 3 kişi,10 gün boyunca bin 500 kilometre yol kat ederek Doğu Anadolu ile Karadeniz'deki bazı tarihi ve turistik mekanlarını gezecek.

Komşu ülke İran'ın Salmas şehrinde yaşamını sürdüren Azeri asılı 3 bisikletçi, ramazan ayı dolayısıyla Doğu Anadolu'nun tarihi ve turistik mekanlarını ziyaret etmek amacıyla Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesindeki Gürbulak Sınır Kapısından Türkiye’ye girdi.

Bisikletçiler, yaklaşık 10 gün boyunca bin 500 kilometre yol ket edip güzergahlarındaki Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesi, Iğdır, Kars, Ardahan ile Artvin kent merkezi ve Hopa'da tarihi ve turistik mekanları ziyaret edecek.

Güzergahları boyunca çadır kurup konakladıktan sonra Gürcistan'ın Batum kentine geçecek olan bisikletçiler Türkiye üzerinden ülkelerine dönecek.

Bisikletçilerden Nasır Aslanoğlu,  yaptığı açıklamada, Türkiye’nin çok önemli tarihi ve doğal güzelliklere sahip olduğunu söyledi.

Ramazanda arkadaşlarıyla Türkiye üzerinden Batum’a kadar bir gezi düzenlemek için yola çıktıklarını ifade eden Aslanoğlu, "Sabah erken saatlerde Salmas'tan yola çıktık ve Gürbulak Sınır Kapısı'ndan Türkiye’ye girdik. 5 gün gidiş 5 gün geliş olmak üzere toplam 10 gün boyunca pedal çevirerek güzergahımızdaki Doğubayazıt, Iğdır, Kars, Ardahan, Artvin ve Hopa'yı gezeceğiz.” dedi. 

azeri-asilli-3-turist-tarihi-yerleri-bisikletle-geziyor.jpg

Bisikletçilerden Mehdi Nasiri ise amaçlarının hem spor yapmak hem de gezmek olduğunu anlattı.

Nasiri, Doğu Anadolu'daki tarihi ve turistik mekanları gezeceklerini ifade ederek, "Hem spor yapmak hem de doğa ile baş başa kalmak hem de tarihi ve turistik mekanları gezmek için böyle bir gezi düzenledik. Türkiye doğal güzellikler açısından çok zengin bir ülke. Geçiş yolumuzdaki şehirlerde çadır kurarak konaklamak istiyoruz.” diye konuştu.

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.