22 Mart 2018 Perşembe 13:07
Baharın Gelmesiyle Ağrı'da Peyzaj Çalışmaları Başladı

 Ağrı-Hamur karayolunda havalimanı güzergahı üzerinde 90 dönümlük alanda Ağrı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından peyzaj çalışmaları başlatıldı.

Ağrı Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri tarafından,AĞRI- hamur yolu istikametinde 4 kilometre uzunluğundaki 90 dönümlük alanda peyzaj ve ağaçlandırma çalışması başlatıldı. Havalimanı yolu üzerinde yapılacak olan 90 dönümlük alana 360 bin çalı ve 8 bin boylu ağaç ekilerek peyzaj çalışması gerçekleştirilecek. Şehir merkezi güzergahında yapılacak aydınlatma, saha içi yürüyüş yolu ile kenti temsil eden Ağrı Dağı ve Nuhun Gemisi figürleri uygulanarak bölge görsel açıdan iyileştirilecek.

Alanda başlatılan peyzaj çalışmalarını yerinde inceleyen Ağrı Valisi ve Belediye Başkanı Süleyman Elban “Şehrimizin girişlerinde iyi olmayan görüntüleri kaldırarak, şehrimize ve Ağrı halkına yakışır bir peyzaj düzenlemesi gerçekleştireceğiz. Çalışmaları sadece havalimanı güzergahına değil diğer çevre yolu güzergahlarına da uygulamayı planlıyoruz.”dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.