12 Şubat 2017 Pazar 19:29
Bakan Kılıç AK Parti Ağrı İl Danışma Meclisi Toplantısına Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, dünya genelinde terörle mücadelede en sağlam duran ve en iyi mücadeleyi verenin Türk Silahlı Kuvvetleri olduğunu belirterek, “PKK, DEAŞ, DHCKP, hepsiyle mücadele eden biziz. Niye? Biz zalimden yana olamayız" dedi.

Karayoluyla Erzurum’dan Ağrı’ya gelen Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kültür ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen AK Parti Ağrı İl Danışma Meclisi toplantısına katıldı.

Toplantıda konuşan Kılıç, FETÖ üyelerinin yaptıkları açıklamalarda “Türkiye 140 ülkeden birisidir” dediklerini söyleyerek, “Hayır, Türkiye Cumhuriyeti Devleti ülkelerden bir ülke değildir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bizim vatanımızdır, toprağımızdır, tarihimizdir, geleceğimizdir, sevgimizdir, davamızdır” dedi.

“Ana muhalefet partisinin gençlerden neden korktuğunu anlayabilmiş değilim” diyen Bakan Kılıç, şöyle devam etti:
“Tahminlerim var, ama anlayabilmiş değilim.

Bizim ecdadımız 21 yaşında çağ açtı çağ kapattı, İstanbul’u fethetti. 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütünün başının çektiği darbe girişimine karşı gençler sokağa çıktı. Kadınlar sokağa çıktı. Erkekler çıktı, herkes çıktı, bütün millet çıktı. Bu ülkede 20 yaşında şehit olanlar var.

Bugün maalesef biraz evvel El Bab’tan bir kötü haber aldık. 1 askerimiz şehit olmuş, 2 askerimiz ise yaralanmış. Bunlar bizim moralimizi bozmaz. Bunu söylüyorum; bu millet, bu devlet ve bu dava için gerekirse biz şehit olmaya hazırız.

Şehit olabilmek için yaş sınırımız yok da temsil etmek için mi var? Biz seçmenin seçilmekten daha zor olduğunu öğrendik. Seçilme zamanı geldiğinde çıkıp anlatıyoruz. Şunu yapacağız, bunu yapacağız. Diyorlar ki ‘biz sırtımızı terör örgütüne dayadık’. Biz milletin yanındayız. Arkamızda, yanımızda, sağımızda, solumuzda millet var. Biz milletle beraberiz. Bizim teröristlerle işimiz olmaz.”

“Hukuk önüne geleceksin, hesabı vereceksin”
İsim vermeden Halkların Demokratik Partisini eleştiren Bakan Kılıç, “Bakın bir dönem sokağa çağırdılar, ‘sokağa gelin, orada çukurlar kazın.’

Çukurları kazıp içlerine patlayıcı yerleştirdiler, sonra güvenlik güçlerimizi, insanımızı korumakla görevli olan arkadaşları şehit ettiler. Sonra hesap sormaya gelince, bu söylediklerinizin hesabını hukuk önünde vereceksiniz dediğimizde, ‘yok olmaz’ diyorlar. Niye, ‘ben seçildim, ben seçildim.’

Sen kanuna nasıl karşı çıkılabileceğini düşünüyorsun, böyle bir şey olabilir mi? Milletin sana verdiği emaneti alacaksın, çukur kazacaksın ve içine bomba koyacaksın, hizmet yapmayacaksın. Sonra ‘ben hesap vermem’, böyle bir şey yok. Hukuk önüne geleceksin, hesabı vereceksin. Gelmiyorsan gelip zorla götürürler. Biz diyoruz ki kanun ve kamu düzeni.

Bundan 20 sene önce dile getirmek konusunda çekinilen işler, şu anda hakikat ve gerçekle yaşanıyor. Niye bunları inkar ediyorlar. Dilini öğrenmekte herhangi bir kısıtlama var mı? Yok. Okula gitmekte var mı? Yok. Ama bunu dile getirmezler, özgürlükler açısından Türkiye’de attığımız adımları özgürlükçü diye getirmezler.

Bu ülkede çok farklı kesimler, farklı sıkıntılar yaşadılar. Ne yaptılar, ellerine silah mı aldılar? Devletlerine mi isyan ettiler? Hayır, ‘siyaset içerisinde, gündelik çalışma içerisinde biz bunu çözeriz’ dediler. Sözüm ona ‘Kürtlerin haklarını savunuyoruz’ diyenler, Kürt kardeşlerimize en çok çektirenlerdir” diye konuştu.

“İçimiz ne ise dışımızda o”
Amaçlarının herkese hizmet etmek olduğunu söyleyen Bakan Kılıç, “Ay yıldızlı bayrağımızı her yerde dalgalandırıyoruz. Bu bizim ortak değerimiz. Biliyorsunuz bazıları var ki, bölgelere giderken yanlarında bayrak götürmezler. Niye? Onların orada farklı arkadaşları var.

Bizde böyle bir şey yok. İçimiz ne ise dışımızda o. Ama bir şey daha söyleyeyim, biz bu bayrak uğruna can vermeye hazırız. Ben biliyorum ki tüm Ağrılı kardeşlerimiz de bu ay yıldızlı bayrak uğruna canını vermeye hazır” ifadelerini kullandı.

Muharrem İnce’ye gönderme
Artık referandum sürecine girdiklerini ve 16 Nisan’da referandum olacağını dile getiren Bakan Kılıç, şimdi ona hazırlandıklarını kaydetti. Bunun bir genel seçim olmadığını belirten Kılıç, “Ortaya koyduğumuz ve altında imzamız olan anayasa değişikliğini sahipleniyoruz.

Dolaysıyla çalışacağız. Değerli kardeşlerim seçim sandıkta kazanılır, sandıkta kaybedilir. Referandum sandıkta iyi veya eksik sonuçlarla gelir. Muharrem İnce’nin videosunu seyrettiniz mi? Bizim Bülent Turan onu yakalamış. Hakikaten çok güzel.

Muharrem İnce ne diyor, ‘İlerde bir referandum falan olursa, bu yönetim halt olunur.’ Kendi söylüyor, biz söylemiyoruz. Çok merak ediyorum, acaba Mecliste oy kullanırken ne oy verdi. Valla benim aklımda şüpheler var. Ben söylemiyorum, kendisi söylüyor.

‘Bu parti yönetimi referandum falan kazanamaz, yönetemez’ diyor. Ben demiyorum, Muharrem İnce diyor. Biz bu noktada biriz, beraberiz, el ele, omuz omuza, birbirimizi sevmekten, destek olmaktan asla vazgeçmeyeceğiz. Gündelik hayatımızı terör örgütlerinin ve teröristlerin yönlendirmesine müsaade etmeyeceğiz.

Yüreğimiz yanıyor, ama bu milletin geleceği için biz gece gündüz demeden çalışacağız, çabalayacağız. Dünya genelinde terörle mücadelede en sağlam duran, en iyi mücadeleyi veren Türk Silahlı Kuvvetleridir. PKK, DEAŞ, DHCKP hepsiyle mücadele eden biziz. Niye? Biz zalimden yana olamayız" şeklinde konuştu.

bakan-kilic-ak-parti-agri-il-danisma-meclisi-toplantisina-katildi.jpgbakan-kilic-ak-parti-agri-il-danisma-meclisi-toplantisina-katildi-001.jpgbakan-kilic-ak-parti-agri-il-danisma-meclisi-toplantisina-katildi-002.jpgbakan-kilic-ak-parti-agri-il-danisma-meclisi-toplantisina-katildi-003.jpg

 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.