06 Kasım 2019 Çarşamba 20:24
Bakan Kurum: Ağrı'yı Doğu'nun parlayan yıldızı yapacağız!"

Brifingin ardından basına açıklamada bulunan Bakan Kurum, "2023'e giden yolda 'Doğu'nun parlayan yıldızı Ağrı" sloganıyla yola çıktıklarını belirtti.

Bakan Kurum, kentsel dönüşüm, çevre düzenlemesi, dere ıslahı, atık su artıma, meydan, belediye binası ve hayvancılık şartlarının iyileştirilmesinin de aralarında bulunduğu birçok projeyi yerinde gördüklerini belirtti.

Millet Vadisi Projesi

Projeler hakkında konuşan Bakan Kurum, "Şehrimizin içinden geçen Murat Nehri'nin olduğu 358 bin metrekarelik alanda önemli bir vadi projesi yapıyoruz. Bu projenin içerisinde mevcut nehrin ıslahından, nehir kenarında yürüyüş ve bisiklet yolundan dinlenme alanına kadar birçok projeyi kapsayan çok önemli bir Millet Vadisi Projesi'ni Ağrı'mıza kazandırmış olacağız ve 2020 Mart'ta bu projenin temelini atacağız. Taşlıçay Deresi Islah Projesi'nde bir kilometrelik hat yaparak dereyi Murat Nehri'ne bağlayacağız. Bunu da Millet Vadisi projesine bağlayacağız." dedi.

"Türkiye'de ilk defa böyle dönüşümü gerçekleştireceğiz"

Bakan Kurum sözlerini şöyle sürdürdü:

Türkiye'de ilk defa böyle dönüşümü gerçekleştireceğiz. Ağrı, hayvancılıkta Türkiye'mizin en önde gelen illerinden bir tanesi. Ağrı, büyükbaş ve küçükbaş hayvancılık noktasında hem bölgemize hem de Türkiye'mize önemli hizmetler veren şehrimiz ancak baktığımızda buradaki hayvancılığın büyük kısmı şehrin içinde bulunan bin 301 adet ahırlardan meydana geliyor.

Bu sefer vatandaşlarımızın yaşam kalitesini etkileyen, şehre gelen insanlar da hem görüntü hem de koku kirliliğine sebebiyet veren manzarayla karşılaşılıyor. Bu manzarayı gidermek adına 25, 50 ve 75 başlıklı bin 241 dönümlük arazide TOKİ Başkanlığınca yaklaşık 500 ahır projelendireceğiz.
"Ağrı'mızı hem bölgede hem de Türkiye'de parlayan yıldız haline getirmek"

Ağrı'da yürütülen Kentsel Dönüşüm projelerine de değinen Kurum, "Ağrı'mız, Meydan Projesi ile toplamda 20 bin metrekare şehir meydanı kazanmış olacak. Ulaşım araçlarıyla ilgili sıkıntılar Cumhurbaşkanımız Erdoğan'ın talimatıyla giderildi ve bütün araçlar yenilendi. İlçe belediyelerimizin ihtiyaçlarına desteklerimizi de yaptık. Talepleri karşılamak suretiyle Ağrılı vatandaşlarımızın, serhat şehrimizin tüm ihtiyaçlarını giderecek adımları atmaya gayret gösterdik. Amacımız 2023'e giden yolda Ağrı'mızı hem bölgede hem de Türkiye'de parlayan yıldız haline getirmek. Bu çerçevede vatandaşlarımıza daha iyi hizmet verecek projeleri yapmaya gayret gösteriyoruz." diye konuştu.

Bakan Kurum daha sonra beraberindekilerle birlikte, STK temsilcileri, kanaat önderleri ve muhtarlarla Gençlik Merkezinde bir araya gelerek toplantı yaptı.

Kurum, burada yaptığı konuşmada, terör nedeniyle Ağrı'nın geçtiğimiz yıllarda zor günler geçirdiğini ve bundan halkın önemli ölçüde etkilendiğini söyledi.

"Çocuklarımızı zehirleyerek onların ellerine kalem yerine, silah tutuşturdular"

Bakan Murat Kurum, "Çocuklarımızın o tertemiz yüreklerini zehirleyerek onların ellerine kalem yerine, silah tutuşturdular. Ağrı'mıza hizmet etmek için devletimizin gönderdiği paraları Kandil'in bir pusulasıyla dağa göndermek suretiyle şehrimize harcamadılar ve şehrin büyümesine gelişmesine engel oldular." dedi.

Kurum, "Bir kaç yıl önce Ağrı'nın fotoğrafı içler acısıydı. Biliyorsunuz terör örgütü ve siyasi uzantısı ülkemizin Doğu ve Güneydoğusunda hain tezgahlar kurdu. Kaos planlarını devreye soktu ve çukur eylemlerini başlattı. Maalesef o dönemde Ağrı'mızın yaşam kalitesi de bu eylemlerden etkilendi.

Çocuklarımızın o tertemiz yüreklerini zehirleyerek onların ellerine kalem yerine, silah tutuşturdular. Ağrı'mıza hizmet etmek için devletimizin gönderdiği paraları Kandil'in bir pusulasıyla dağa göndermek suretiyle şehrimize harcamadılar ve şehrin büyümesine, gelişmesine engel oldular."

Ağrı'ya 35 büyük projeyi hayata geçireceklerini kaydeden Kurum, "Terör örgütüne verilen o net cevaptan sonra, Ağrı'ya Sayın Valimizin yani kayyum eliyle başlayan hizmetler sonrasında Savcı Sayan'ın yaptığı işlerle çok daha iyi yerlere geldiğini gördük. Ağrı bugün çok farklı konumdadır ve atacağımız adımlarla çok daha fazla ileri gidecek.

Savcı Sayan'ın seçim sürecinde dile getirdi. 35 büyük proje için her türlü desteği Çevre ve Şehircilik Bakanı olarak, bir kardeşiniz olarak vereceğimizi belirtmek isterim. Savcı Sayan'ın arkasında olacağız. Ağrı'nın arkasında olacağız. Ağrı'yı marka şehir yapacak projelere sizlerle birlikte imza atacağız. Bizim bunları yapacağımız maddi gücümüz de var, birlik ve beraberliğimiz de var. Vatanımız, bayrağımız, milletimiz, vatandaşlarımız ve ecdadımız için yapılması gereken her türlü projeye imza attık. Bundan sonrada imza atarak Ağrılı kardeşlerimizin hizmetkârı olacağız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
İcraat 2019-11-07 03:29:02

Sayın büyükler bu elektrik şirketine bir çözüm bulun artık yoksa biz halk olarak çözecez zulümleri çete gibi davranmaları boylarını aşmış durumda ve artık hükümetinde kasıtlı bunları desteklediğini düşünüyor herkes.

Avatar
Ağrı'yı Doğu'nun parlayan yıldızı yapacağız!" 2019-11-07 16:29:36

Ağrı'yı Doğu'nun parlayan yıldızı yapacağız!"
30 yıldır bu cümleyi duyuyorum, her gelen siyasetçi aynı şeyi söylüyor ,değişen hiç bir şey yok. bir şey yapmıyorsunuz yapmıyorsunuz anladık. bari cümlelerinizi değiştirin.

Avatar
Ser kan yaşar 2019-11-07 17:27:29

Sayın Bakan fatih mahallesi Ağrı dışında mısayılıyor pıroje kapsamı dışında bırakılmış enbüyük oy ordan çıkıyor fakat hizmetleri batıkent alıyor yazıklar olsun

Avatar
Ser kan yaşar 2019-11-07 17:29:51

Sayın Bakan fatih mahallesi Ağrı dışında mısayılıyor pıroje kapsamı dışında bırakılmış enbüyük oy ordan çıkıyor fakat hizmetleri batıkentalıyor yazıktır günahtır bu mahalle hizmet bekliyor sizden sayın valim bari siz el atın