04 Haziran 2018 Pazartesi 00:45
Başbakan Binali Yıldırım 6 Haziranda Ağrı'da

Başbakan Binali Yıldırım 6 Haziran 2018 Çarşamba günü Ağrı'ya geliyor. 

24 Haziran 2018 şeçimleri yaklaşırken Ak Parti Ağrı teşkilatına destek vermek için Başbakan Binali Yıldırım Ağrı Dört Yol kavşağında sat 13.00 da düzenlenecek mitinge Ağrı'lı vatandaşlara seslenecek.

Başbakan Binali Yıldırım Kimdir ? 

 AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, 20 Aralık 1955 tarihinde Erzincan ilinin Refahiye ilçesinde hayata gözlerini açtı. Üniversite eğitimini İstanbul Teknik Üniversitesi’nin Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesinde tamamlayarak mezun oldu.

Yüksek lisans eğitimini de yine aynı fakültede bitirmesinin akabinde uzmanlık eğitimini Dünya Denizcilik Üniversitesi (World Maritime University)'de gördü. Siyaset alanına yönelmeden önce çalışma hayatına, mezuniyetini ve yüksek lisans eğitimini tamamladığı İTÜ Gemi İnşa ve Deniz Bilimleri Fakültesi’nde, Asistan ve Araştırma Görevlisi olarak atıldı.

Yüksek düzeyde İngilizce ve Fransızca yabancı dil bilgisi bulunan Binali Yıldırım, 1999 tarihinde deniz toplu taşımacılığı ve turizm alanına sağladığı katkılarından ötürü Uluslararası ''SKAL'' ödülünü almaya hak kazandı. Dünya Denizcilik Üniversitesi (WMU) Yönetim Kurulu üyeliğine layık görülen Binali Yıldırım; Camialtı Tersanesi ve Gemi Sanayii Genel Müdürlüğünde mühendislik ve çeşitli kademelerde yöneticilik görevini üstlendi. İlerleyen zamanlarda İstanbul Deniz Otobüsleri Genel Müdürlüğü görevini icra etti. 58, 59 ve 60. Hükümet'te Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı görevinde yer alarak bu bölümde 11 yıl boyunca üst üste en uzun süreli görev alan kilit isimdir. 

3 Kasım 2002 tarihinde gerçekleştirilen Türkiye Genel Seçimler’inde AK Parti İstanbul Milletvekili olarak parlamentoya giren Binali Yıldırım; 22 Temmuz 2007 Genel Seçimler’inde AK Parti Erzincan milletvekili, 12 Haziran 2011 Genel Seçimler’inde ise AK Parti İzmir milletvekili olarak seçildi. Ülkemizin 27.Başbakanı Binali Yıldırım; öğretmen Semiha Yıldırım ile evlidir ve Erkan Yıldırım, Semiha Yıldırım ve Büşra Yıldırım adında üç tane çocuğu bulunmaktadır.

İstanbul'a kazandırdığı toplam 22 deniz otobüsü, 29 iskele/terminal ve 4 feribotla İDO'yu alanında dünyanın en büyük şirketleri arasına yerleştirdi. 

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.