30 Aralık 2017 Cumartesi 11:37
Başbakan Yardımcısı Fikri Işık Ağrılı Öğrenciler İle Buluştu

Başbakan Yardımcısı Fikri Işık "Biz Anadoluyuz Projesi" kapsamında Kocaeli'nde Ağrılı 48 öğrenciyle bir araya geldi.

İçişleri Bakanlığı tarafından yürütülen 'Biz Anadoluyuz Projesi' kapsamında Ağrı'dan Kocaeli'ne 48 öğrenci geldi. Öğrenciler Valilik Toplantı Salonu'nda Başbakan Yardımcısı Fikri Işık ile buluştu. Buluşmada Başbakan Yardımcısı Fikri Işık'ın yanı sıra Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy da yer aldı.

Çocuklarla sohbet eden Işık, "Kocaeli de aslında memleketimizin Ağrı gibi Eleşkirt gibi çok güzel köşelerinden biri. Bu ziyarette Kocaeli'nin pek çok güzel yerini gezeceksiniz, göreceksiniz. Böylece çok güzel arkadaşlıklarınız olacak. Yurdun her köşesi hepimiz için çok kıymetli, çok değerli ve bu toprakları bize vatan kılan atalarımızda bu topraklarda birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde yaşayalım ve bağımsız olarak yaşayalım diye canlarını feda ettiler. Çanakkale'de Ağrıyla İzmitli yan yana yatıyor" ifadelerini kullandı. Ayrıca Işık, çocuklardan tüm fabrikaları gezmelerini, İzmit'te adım atmadık yer bırakmamalarını istedi.

"Asıl akılda kalan yapılan gezilerdir"

Kendisinin de gençliğinde yaptığı gezileri unutmadığına değinen Işık, "Daha önce öğretmenlik yapmış bir büyüğünüz olarak şunu söyleyeyim okula gidersiniz pek çok şey anlatır öğretmenleriniz, birçok şey öğrenirsiniz ama asıl akınızda kalan yaptığınız gezilerdir. Ben de çocukluğumda yaptığı gezileri unutmam. Eminim sizler de bu gezileri unutmayacaksınız. Kocaeli sizin aklınızda bir güzel şehir olarak her zaman kalacak. Umarım burada çok güzel dostluklarda edineceksin. Böylece memleketimizin her köşesinin ne kadar güzel olduğunu ne kadar mukaddes olduğunu sizlerde görmüş olacaksınız" dedi.

"Ağrı'dan Kocaeli'ne 542 öğrenci geldi"

Öğrencilerin çok güzel bilgilere ulaşacaklarına değinen Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, "Kocaeli'ne 542 öğrenci geldi. Bugün gelen gruplar 3 gün boyunca bizim misafirimiz olacak. Kocaeli'nde birçok farklı noktayı gezmek fırsatları olacaklar ve Kocaeli ile ilgili güzel bilgilere ulaşmış olacaklar. Özellikle gelen her çocuğumuzun bir fabrikayı gezmesini arzu ediyoruz. Bu bakımdan Kocaeli'ni biraz daha yakından tanıma verilerine erişmiş olacaklar. Türkiye'nin her tarafı Kocaeli'dir bu bakımdan ülkemizi de tanıma insanlarını da tanıma açısından güzel bir program. Sizinle burada bulunuyor olmanız öğrencilerimizde bulunuyor olmanız açısından çok teşekkür ediyorum" şeklinde konuştu.

Buluşma sonunda öğrencilere hediyeler dağıtıldı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.