20 Mart 2014 Perşembe 13:50
Başkan Arslan;Nevruz Kardeşliktir

Ağrı Belediye Başkanı Hasan Arslan, Nevruz dolayısıyla bir mesaj yayımladı

 

Nevruz'un toplumu kaynaştırıcı yönüne dikkat çeken Başkan Arslan  “Bir coşku ve heyecan günü olan Nevruz, toplumumuzun ayrışmasına ve çatışmasına değil, kaynaşmasına ve dayanışmasına katkıda bulunmalıdır” dedi.  Arslan;Mesajında Nevruz Bayramı'nın milletimizin sahip olduğu ve kuşaktan kuşağa aktararak bu günlere kadar yaşattığı önemli kültür değerlerimizden olduğunu belirten Başkan Hasan Arslan, hızlı toplumsal değişimlerin yaşandığı günümüzde kültürel değerlerimizi yaşatmanın ve bu değerlerimizi gelecek kuşaklara sağlıklı bir şekilde aktarmanın öneminin arttığını ifade etti.Başkan Arslan'ın Mesajı Şöyle; 

 

“Baharın ilk günü, 'Yeni gün' anlamlarına gelen Nevruz, kültürümüzde, başta Anadolu olmak üzere Orta Asya ve Kafkaslar gibi çok geniş bir coğrafyada "Bahar Bayramı" olarak kutlanır. Nevruz Bayramı, milletimizin sahip olduğu ve kuşaktan kuşağa aktararak bugünlere kadar yaşattığı önemli kültür değerlerimizden birisidir,kısaca Nevruz kardeşlikliktir. Nevruz Bayramı gibi geleneklerimiz köklü bir millet olma gücümüzü vurgulamaktadır.  Hızlı toplumsal değişimlerin yaşandığı günümüzde başta Nevruz olmak üzere kültürel değerlerimize sahip çıkmanın ve bu değerlerimizi gelecek kuşaklara sağlıklı biçimde aktarmanın önemi artmıştır.  


Bir coşku ve heyecan günü olan Nevruz, toplumumuzun ayrışmasına ve çatışmasına değil, kaynaşmasına ve dayanışmasına katkıda bulunmalıdır. Tabiatın yeniden uyanışını temsil eden Nevruz'un bayram coşkusuyla, kardeşçe kutlanmasını diliyor, tüm vatandaşlarımıza sağlık, sevgi ve barış getirmesini diliyorum.

Son Güncelleme: 20.03.2014 13:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.