12 Mart 2022 Cumartesi 13:25
Başkan Savcı Sayan'ın 12 Mart  Mesajı

12 Mart 1921 tarihinde TBMM’de milli marşımız olarak kabul edilen İstiklal Marşı, aziz milletimizin diriliş destanıdır. Kurtuluş Savaşı yıllarında maddi ve manevi zorluklarla mücadele eden ecdadımızın ortak duygusunun, inancının sembolüdür.

Topraklarımızın işgal altında olduğu yıllarda Vatan Şairimiz Mehmet Akif Ersoy, sayısız destanlar yazan kahraman milletimizin vatan sevgisini, milli mücadele ruhunu ve cesaretini dizelere dökerek Milli Marşımızla ölümsüzleştirmiştir.

Ecdadımızın emaneti olan bu vatana ilelebet sahip çıkacağız. Bu duygu ve düşüncelerle İstiklal Marşımızın kabulünün 101. yıl dönümünü kutluyorum. Milli mücadelenin tüm kahramanlarını ve milli mücadeleyi ölümsüzleştiren Mehmet Akif Ersoy'u rahmet ve minnetle anıyorum.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.