24 Nisan 2014 Perşembe 21:17
BDP'li Figen Arslan: 'Eleşkirt'te Hes'e İzin Vermeyeceğiz'

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) Ağrı İl Genel Meclisi Üyesi Figen Arslan, Eleşkirt ilçesinde 20 kilometrelik Sarıcan Deresi’ne kurulacak HES’ten dolayı verimli toprakların tarıma elverişsiz hale getirilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

 

BDP Ağrı İl Genel Meclisi Üyesi Figen Arslan, “Sarıcan Deresi'nde 1970’li yıllarda hiçbir vatandaşın girmeye cesaret edemediği çok vahşi, doğal bir yaşamın hüküm sürdüğünü, orada farklı yol güzergahlarının olmasına rağmen birilerinin arazisinin kamulaştırılması sağlanarak milli park olabilecek doğa harikası bir alan, karayolunun oraya alınmasıyla heba edilmiş. Ben o alana ikinci bir darbe vurulmasına müsaade etmeyeceğim. Adeta bir insanın vücudundaki tüm kanın alınarak ölüme terk edilmesi gibi bir durum yaşatılmak isteniyor. Biz HES’leri böyle görüyoruz.

 

HES’ler su aldıkları dere yataklarına yüzde 10 can suyu bırakıyorlar. Ekolojik dengenin bozulmasına fırsat vermeyeceğiz. Birileri para kazanacak diye doğanın dengesinin bozulmasına seyirci kalmayacağız. 'Biz doğayı çocuklarımızdan emanet aldık, bize atalarımızdan miras kalmadı' anlayışıyla hareket ediyoruz” dedi.




Son Güncelleme: 24.04.2014 21:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.