13 Haziran 2020 Cumartesi 16:15

Yaşadıkları sıkıntıyla ilgili konuşan Ağrılılar, en büyük sorunlarından birinin yolların asfaltlanmamış olması olduğunu dile getirerek sorunun giderilmesini beklediklerini söylediler.

Ağrı Belediyesinin başlattığı asfalt çalışmasının hızlandırılması gerektiğini belirten Gazi Mahallesi sakinlerinden Mehmet Can Çelik, "Yıllarca memleketimizde yolların çilesi bu oldu, gelip onarıyorlar ondan sonra kendi haline bırakıyorlar yolları. Ağrı Belediyesi tarafından başlatılan asfalt çalışmasının devam etmesi ve bozuk olan bütün yolların yapılması hem Belediye Başkanı Savcı Sayan için ve hem de yolları sürekli olarak kullanan biz Ağrılılar için daha iyi olur." dedi.

Ağrı iline yapılan asfaltın kısa sürede bozulduğunu söyleyen diğer bir mahalle sakinlerinden Cihat Übey, belediye tarafından şu anda başlatılan asfalt çalışmasının planlı ve sağlam yapılması gerektiğini kaydetti.

“Yolların sağlam olmasını istiyoruz”

Übey, "Yıllardır Ağrı'ya doğru dürüst bir yol yapılmadı, yapılan asfalt hemen bozuluyor. Artık malzemeden mi çalınıyor, yoksa iklim şartları mı elverişsiz anlamadım. Kent merkezine 2018 yılında dökülen asfalt üzerinden birkaç ay geçtikten sonra bozulmaya başladı. Doğal gaz çalışması yapılmış ve çalışmanın yapıldığı yerler olduğu gibi duruyor. Kullandığımız araçlarımız bozuk yollardan dolayı zarar görüyor. Savcı beye çağrımız bu yıl yolların tamamını düzeltse, asfalt yapsa çok güzel olur. Yapılacak olan asfaltın sağlam olmasını bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Sebahattin Turan, "Yolların tozu toprağı bizleri baya rahatsız ediyor, bu yolların bir an önce yapılmasını istiyoruz." dedi.

“Memleketimize sahip çıkılsın istiyoruz”

Kağızman Caddesi esnaflarından Cumali Adıgüzel ise bozuk yollar hakkında şunları söyledi: "Şu anda bulunduğumuz caddede asfalt çalışması yarım bırakılmış durumda. Çalışma devam edecek dediler. Bir Ağrılı vatandaş olarak Savcı beyden ricam, memleketimize sahip çıkması ve sorunlarımızı halletmesidir."

Fatih Mahallesi sakinlerinden Ekrem Hama, "Maalesef Ağrı'nın bütün yolları çok bozuk ve sıkıntılı, Savcı beye çağrım bu yollarımızın sıkıntısını gidermesidir. Bu sorunumuz hallolsun." şeklinde konuştu.

“İstiyoruz ki yollarımız temiz ve düzgün olsun”

Alpaslan Mahallesi sakinlerinden Nusrettin İdin, kendilerinin de düzün yolları hak ettiklerini belirtti. İdin, "Alpaslan Mahallesinde ikamet ediyorum, mahallemizin yolları bozuk, çok kötü. Savcı bey bu yolları yapsın, hatta elimizden gelen bir şey olursa bizde yapmaya hazırız. İstiyoruz ki yollarımız temiz ve düzgün olsun." ifadelerini kullandı.

“Bütün cadde ve sokaklar bozuk”

Eskivan Caddesi esnaflarından Ali Çaprak ise şunları kaydetti: "Şu an bütün cadde ve sokaklarda yollar bozuk. İstiyoruz ki refah seviyemiz ve yollarımız, caddelerimiz daha güzel olsun. Bizim Ağrı'da yaşadığımız inşaat sezonu 4-5 ay arasıdır. Yapılacak çalışmalar hep bu süreçte yapılabilir, kışın çalışma yapılamaz. Belediye bu iş sezonunda cadde ve sokaklarımızı yapmalı yoksa, bu sezon böyle olursa bizim için de ciddi manada sıkıntı olur." dedi.

"Seri bir şekilde yol yapımına başlayacağız"

Vatandaşların şikâyetlerinde haklı olduğunu belirten ve pandemi sürecinin kendilerini olumsuz etkilediğini söyleyen Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Mehmet Alpaslan, şu an ellerinde yeterli asfalt olmadığından dolayı program dışı ve acil olan yolları asfaltladıklarını söyledi.

Önümüzdeki günlerde günde 30-40 kamyon asfalt dökerek Ağrı'nın bütün yollarına asfalt dökeceklerini aktaran Alpaslan, bu yıl asfalt çalışmasının biteceğini kaydetti.

Alpaslan, "Şehir merkezinde bizim 190 kilometre yol ağımız var, bunun 100 kilometresi asfalt. Bu yıl planladığımız 100 kilometre asfaltı Allah'ın izni ile bitireceğiz. Çalışmamızda pandemi süreci nedeni ile biraz aksaklık oldu ama halkımız merak etmesin 100 kilometrelik asfalt ağımızı tamamlayacağız. Vatandaşların şöyle bir şikayeti var bize ilettiler, bir caddeye girip asfalt yaptığımızda tamamlamadan diğer bir caddeye giriyoruz. Şu an hedefimiz çok kötü olan yollar, istediğimiz gibi asfalt temin edemediğimiz için böyle bir çalışma yapmak zorunda kaldık. Günlük 30-40 kamyon asfalt dökecek şekilde planımızı yaptık, firma ile anlaşmak üzereyiz. Aciliyeti olan cadde ve sokakları plan dışında yapıyoruz, parça parça asfalt dökmemizin sebebi bu. Seri bir şekilde yol yapımına başlayacağız." dedi.

"Bu yıl ki asfalt maliyetini düşürdük"

Ağrı için 3 büyük projelerinin de olduğunu dile getiren Alpaslan, "Kaldırım çalışmalarımızda son hızla devam ediyor. Parke ihalelerimizi çıktık, bu ayın sonunda ihalelerimiz var nasip olursa, parke yollarımıza da başlayacağız, acil olan yerler önceliğimiz. Ayrıca 3 adet dev projemiz var. Savcı Başkanımızın öncülüğünde kendisi yakinen takip ediyor projeleri. Murat Nehri, 500 ahır ve Fırat Mahallesi ikinci etap projesi. Allah nasip ederse bu yıl kazmayı vuracağız.

Asfalt serim ekiplerini biz kiralayarak getirdik, bu anlamda maliyet düşüklüğü var ve Karayollarının da desteği ile Başkanımız Savcı beyin Genel Müdürlükten aldığı onay asfalt döküm ile ilgili. Düşük maliyete ve Belediyemizin bütçesine de ek maliyet getirmeden yapabiliyoruz." diye konuştu.

Son Güncelleme: 13.06.2020 17:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Başıma bela almak istemem 2020-06-13 18:58:16

Ya arkadaş bu da mı boş çıktı. Nedir bu memleketin çektiği be.

Avatar
Kesko 2020-06-13 21:56:26

Savcı efendi medyatik işler le meşgul kimbilir hangi holiwod yıldızına maske gondermekle meşgul. ..Çok konuşan iş yapmaz
Ağrıli sen herşeyi hakediyorsun sende bu medyatik maymun hayranlığı oldukça daha çok çekersiniz

Avatar
Keşke 2020-06-13 22:07:21

İnşAllah ağrı Belediyesine kayyum atanır da millet medya maymunlarindan kurtulur
Valla kardaş ne diyim vali Suleyman elban çok iyi çalıştı bunu tekrar getirseler o da nerde. ....

Avatar
Kaya 2020-06-13 22:09:34

Velhasıl yine kandırıldık yine yanıldık.Doğunun parlayan yıldızı olmaktan vazgeçtik Allah rızası için yolları bi şekilde yapın çöpleri toplatın günde bir kerede toz toprak için sulama yapın yeter.Bu memleketin kaderini değiştirecek bir Müslüman gelmedi ona yanarız.

Avatar
Pişman vatandaş 2020-06-14 07:45:01

Oy vermiş biri olarak Gerçekten Savcı bey bizi hayal kırıklığına uğrattı. Ağrı çöplük ve pislikten boğuluyor zaten canlı yayınları beni delirtiyor. Canlı yayında yanına gitsen çok iyi canlı yayın bitti mi seni tanımıyor.

Avatar
Mehmet 2020-06-14 16:59:21

Biz ağrıyı doğunun parlıyan yıldızı olmasını beklerken malsef parlıyan çöplük yaptınız

Avatar
Vatandaş 2020-06-13 18:27:26

Pandemi asfaltın yapılamsını mı engelliyor? Asfalt pandemi taşıyor herhal yeni bir bilgi daha edinmiş olduk.

Avatar
Abbas yolcu 2020-06-13 23:03:06

Mehmet Alpaslan seni Başkan olarak görmek istiyoruz