22 Şubat 2017 Çarşamba 09:38
Bingöllü İş Adamları Ağrı Valisi Musa IŞIN'ı Ağırladı

BİNGÖLLÜLER VALİ MUSA IŞIN'I AĞIRLADI

Bingöllü olan Ağrı Valisi Musa Işın, Ağrı Valiliği ve Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) Kocaeli de yaşayan Ağrılı iş adamlarına yönelik cazibe merkezlerinin tanıtılması amacıyla düzenlenen toplantı için ilimize geldi.

Kocaeli Bingöllüler Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin düzenlediği kahvaltı organizasyonda hemşerileriyle bir araya gelen Işın,” Memleketimizi unutmayalım ve kültürümüzü her yerde yaşatalım” dedi.

YOĞUN KATILIM.

Kocaeli Bingöllüler Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Değirmenci ve yönetiminin Seka Sahil 1  restoranda organize ettiği programa Ağrı Valisi Musa Işın, İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, Ağrı  Sanayi ve Ticaret Odası Başkanı Saim Alpaslan, Ağrı İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Erhan Tenekeci, Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Başkanı  Adnan Uyar, Kocaeli Büyükşehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Gültekin Görüm, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti  Başkanı Çetin Gürol,  İzmit Belediye meclis üyesi Ersin Alpaslan,  Ağrı Gazeteciler Cemiyet Başkanı Alaettin Aslan, Kocaeli Bingöllüler Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği yönetim kurulu üyeleri  Ahmet Bukin, Mehmet Emin Kuş, Feytullah Ağar, Abdurrahman Kaya, Servet Akbaş, Şinasi Okuş, Hüseyin Sal, Emin Mısır, Mahmut Komaz, Ramazan Koçakelçi, Abdulbaki Demiralp ve davetliler katıldı.

“GURUR DUYUYORUZ”

Açılış konuşmasını yapan Kocaeli Bingöllüler Kültür Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Ali Değirmenci katılımlarından dolayı katılan herkese teşekkürlerini iletirken, Vali Işın’la hemşeri olmaktan dolayı gurur duyduklarını söyledi.

Değirmenci’nin ardından konuşan İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, “Sayın valimize geldikleri için teşekkür ediyorum. Bizler Ağrı’ya gittik gördük. Böyle devlet adamlarımız olduğu sürece işimiz daha kolay. Bingöllü hemşerilerimizin bende yeri ayrıdır.

Bingöl depremi olduğu gün ben milletvekiliydim. Deprem yaşamış bir kent olarak Bingöl’e gitmeye karar verdik. Sağlık Bakanımız Vecdi Gönül’e bir proje sunduk. O gün oradan elimizden geleni yaptık ve çok güzel bir projeyi hayata geçirdik.

Dünyanın en büyük afetlerinde kurtarma ekipmanlarına ülkemiz sahip. Bunun en büyük ilham kaynağı Bingöl oldu.  Bizler her zaman elimizden gelen desteği vermeye devam edeceğiz. Oraların insanı olmaktan gurur duyuyoruz” dedi.

“BİNGÖL TERÖRE KARŞIDIR”

Vali Işın ise Ağrılı iş adamlarıyla alakalı bir toplantı için Kocaeli’ye geldiğine değinerek, “Geliş amacımız yatırımlar olsa bile sosyal projelerle bunları destekleri ve hayata geçirilmesi en az yatırımlar kadar değerli ve önemlidir. Bingöllü hemşerilerimizle iftihar ediyoruz.

Bingöl küçük bir şehirdir. Son yıllarda terörle anılıyor. Bingöl bu güne kadar hainlere teslim olmadı ve olmayacak. Bingöllü doğuda neyse batıda da odur. Bingöl’ün en ücra köyü dahi terörün karşısındadır ve t-vatanına bağlıdır.

Bingöl’den geldiniz diye bağınızı kesmeyin. Gidin görün ev yapın. Çocuklarınız sizin geleneklerinizi bilmezse biz kültürümüzü kaybederiz. İslamın kendisi Türkiye’nin çimentosudur. Biz bunu muhafaza etmek zorundayız. Biz bu kültürü korursak geleceğimizi ve vatanımızı koruruz” diye konuştu.
 

“HEPİNİZİ AĞRIYA BEKLİYORUZ”

İslamşemsiyesi altında birleştiklerini dile getiren Işın, Türkiye’nin güçlü ülke olduğunu belirterek, “Türkiye güçlü bir ülke olduğu için çok çeşitli oyunlar oynanıyor.

Vatanımız bayrağımız kitabımız bir. Bu kadar birliktelik varken kimse bizi birbirimize düşüremeyecek. Bu şerefler bize yeter. Bizim ülkemizde zararlı ot bitmez. Biz bu zehirli otları biçeceğiz. Diyadin ilçemiz 25 yıldır PKK’nın elindeydi. İzmit Belediyemiz Diyadin Belediyesiyle kardeş belediye ilan edildi.

25 yılda yapılamayanı İzmit Belediyesi çok kısa bir sürede yaptı. Ülkenin bütünlüğü adına çok güzel hizmetler gerçekleştirildi.

Başta belediye başkanımız Nevzat Doğan beyefendiye ve emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz. Bugünkü organizasyon için Dernek başkanımıza ve yöneticilerine teşekkür ederiz. Hepinizi Ağrı’ya bekliyoruz” diyerek sözlerini tamamladı.

bingolluler-agri-valisi-musa-isini-agirladi-.jpgbingolluler-agri-valisi-musa-isini-agirladi--001.jpgbingolluler-agri-valisi-musa-isini-agirladi--002.jpgbingolluler-agri-valisi-musa-isini-agirladi--003.jpgbingolluler-agri-valisi-musa-isini-agirladi--004.jpgbingolluler-agri-valisi-musa-isini-agirladi--005.jpgbingolluler-agri-valisi-musa-isini-agirladi--006.jpgbingolluler-agri-valisi-musa-isini-agirladi--007.jpg    
 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.