23 Aralık 2018 Pazar 13:33
Bir Bilenle Bilge Nesil Projesi ile Adem Özköse Ağrı'ya Geldi

Adem Özköse Ağrı'da

Cennete Otostop kitabını okuyan 300 öğrenci kitabın kritiğini yapmak üzere Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Selçuklu toplantı salonunda Adem ÖZKÖSE ile bir araya geldi.

Programın açılış konuşmasını yapan Memur Sen İl Başkanı Süleyman GÜMÜŞER Türkiye'de sendikal mücadeleyi değerler elbisesini giyinerek yola çıkmış erdemli insanların; bu ülkenin geleceğine  de, gençliğine de, eğitimine de, tarihine de söyleyecek sözü olduğu için böyle bir projeyi hayata geçirdi.

Ağrı Merkez ve yedi ilçemizden katılan 300 öğrencimiz her ay bir kitap okuyup Danışman öğretmenleri ile birlikte kitap üzerine analizler yapıp akabinde kompozisyon yazarak kitabı ve kalemi hayatın merkezine koymaya çalışıyoruz. Hayatı, KİTAP ve KALEM ile anlamlı kılmak için gayret ediyoruz. Çünkü biz;  ilk emri "OKU!" ve kalemle dirilen bir toplumuz. Tarihteki büyüklüğümüzün  temelinde de  bu hakikat yatmaktadır.İşte biz de tam da  bu hakikatle yüzleşmek için " Kitabın ikramı bizden , İkra' sı sizden olsun" diyoruz. Bu minvalde yetişen bir gençlik Üstat Necip Fazıl'ın dediği:"Bir  gençlik , bir gençlik, bir gençlik zaman bendedir, ve mekan bana aittir. şuurunda bir gençlik o zaman vücut bulur. Bizimle bu kutlu yolculuğa çıkmış olan bütün genç genç kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum" Bu konuda her türlü desteği veren danışman öğretmenlere,  sendikamızın kıymetli başkan ve yöneticilerine, ilçe başkanlarına ,Genç-Memur Sen il başkanına ayrıca şükranlarımı sunuyorum. 

Program sonra  Yazar  Adem ÖZKÖSE ile öğrencilerin karşılıklı soru - cevabı şeklinde devam etti. Öğrenciler okudukları kitabın yazarı ile bir araya gelmenin sevincini ve mutluluğunu ifade ettiler.   


Yazar Özköse öğrencilere kitap okuma konusunda tavsiyelerde bulunurken özellikle tek kaynak üzerinden beslenmemeleri gerektiğini söyledi. Bir bahçenin tek tip bir çiçekle mi donatılması güzel yoksa rengarenk çiçeklerle mi donatılması daha güzel..? Tabii ki rengarenk çiçeklerin olduğu bahçe daha güzel ve daha çok göz doldurucudur. Onun için farklılıklarımızı zenginlik olarak okuyup birbirimize karşı tahammül etmeyi  ve birbirimizi anlamaya çalışmalıyız. İşte o gün bizim  daha iyi bir insan ve daha iyi bir müslüman olduğumuz ortaya çıkacaktır.

Özköse öğrencilere : Okuma - Yazma ve Seyahat etmeleri ile çok daha geniş bir vizyona sahip oluruz. Ve daha çok merhametli vicdanlı olur mazlumlara umut oluruz. " dedi . Program  Eğitim-Bir-Sen Ağrı Şube Başkanı Abdurrahman ASLAN'nın yazara plaket takdimi ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilerek  bitti. 


Programa KYK İl Müdürü Cihan DEMİR , Diyadin İlçe Milli Eğitim Müdürü Atilla ASLAN, programa katılan öğrencilerimizin okul müdürleri, Eğitim Bir Sen Patnos İlçe Başkanı Fikret Ayaz, Eleşkirt ilçe başkanı Erol İsen, Diyadin ilçe Başkanı Mehmet Salih Adıgüzel, Doğubeyazıt İlçe Başkanı Veysel Gümüş, Taşlıçay İlçe Başkanı Halil Akıl, Hamur İlçe Başkanı Muhlis Eroğlu, Eğitim Bir Sen Üniversite Başkanı Müslüm Özer ve yöneticileri katıldı.

Son Güncelleme: 23.12.2018 14:20
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.