11 Mart 2020 Çarşamba 22:31
Bir Bilenle Bilge Nesil projesi Kapsamında Abdullah Yıldız Ağrı'da

Türkiye genelinde Milli Eğitim Bakanlığı ile yürütülen proje kapsamında Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi'ne (AİÇÜ) gelen Yıldız , "Örnek ve Önder Peygamber" kitabını okuyan 300 öğrenciyle buluştu.

Selçuklu Toplantı Salonu'nda düzenlenen programın açılış konuşmasını yapan Memur-Sen İl Başkanı Abdurrahman ASLAN, Yeryüzünün alimi olmak için gökyüzünün öğrencisi olmak lazım. Dizini kırıp rahle başına oturmak lazım. Hepimizin hayatını etkileyen bir öğretmen vardı. Her şeyi unuturuz ama öğretmenimizi unutmayız. 

O yüzden 30 öğretmenle Akif İnan yolculuğuna çıktık

Türkiye'de sendikal mücadeleyi değerler elbisesini giyinerek yola çıkmış erdemli insanların bu ülkenin geleceğine, gençliğine, eğitimine, tarihine söyleyecek sözü olduğu için böyle bir projeyi hayata geçirdiğini söyledi.

Ağrı merkez ve yedi ilçeden katılan 300 öğrenci ve 30 Öğretmenle her ay bir kitap okuyup danışman öğretmenleri ile birlikte kitap üzerine analizler yaptığını anlatan Aslan, şöyle konuştu:

"Akabinde kompozisyon yazarak kitabı ve kalemi hayatın merkezine koymaya çalışıyoruz. Hayatı, kitap ve kalem ile anlamlı kılmak için gayret ediyoruz. Çünkü biz ilk emri 'Oku!' ve kalemle dirilen bir toplumuz. Tarihteki büyüklüğümüzün temelinde de bu hakikat yatmaktadır. İşte biz de tam da bu hakikatle yüzleşmek için 'Kitabın ikramı bizden, ikrası sizden olsun' diyoruz.. Bizimle bu kutlu yolculuğa çıkmış olan bütün genç kardeşlerimi canı gönülden tebrik ediyorum."

Aslan, bu konuda her türlü desteği veren danışman öğretmenlere, sendikanın kıymetli başkan ve yöneticilerine, ilçe başkanlarına ve Genç-Memur Sen İl Başkanına teşekkür etti.

Program, daha sonra Yıldız ile öğrencilerin karşılıklı soru-cevabı şeklinde devam etti.

Yıldız, öğrencilere kitap okuma konusunda tavsiyelerde bulunurken özellikle tek kaynak üzerinden beslenmemeleri gerektiğini söyledi.

Program, Memur Sen İl Başkanı Abdurrahman Aslan'ın yazar Yıldız 'a plaket takdimi ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verilmesiyle son buldu.

Son Güncelleme: 11.03.2020 22:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.