18 Nisan 2015 Cumartesi 17:12
Birlik Vakfı Tarafından D-8 Vizyonu Fırsatlar ve Zorluklar Programı Düzenlendi
Birlik Vakfı Ağrı Şubesi ve Genç Birlik Ağrı Şubesi tarafından organize edilen ayrıca Ağrı Ziraat Odası Başkanlığı, Ağrı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğünün katılımlarıyla Ağrı Kültür ve Kongre Merkezinde düzenlenen “D-8 Vizyonu Fırsatlar ve Zorluklar” adılı programa, D-8 Genel Sekreteri Seyyed Ali Mohammad Mousavi’nin katılımı ile gerçekleşti. 

Verilen konferansta Sayın Ali Mohammad, D-8 birliği ile ilgili bilgiler verdi. 

Programa; Vali Yardımcıları Rıza Gençoğlu ve Taner Tengir, Ziraat Odası Başkanı Yavuz Aydemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Saim Alpaslan, Ağrı Gençlik Merkezi Müdürü Metin Alıcıaslan, Ağrı Kızılay Şube Müdürü Feremus Alparslan ve Yardımcısı Naci Polat, Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Uluslararası İlişkiler Kulübü Başkanı Mustafa Alagöz ve Yönetim Kurulu, Genç Girişimciler Kurulu Başkanı Sultan Murat Sancak ve diğer katılımcılar yer aldı.

D-8 Birliği Genel Sekreteri Ali Mohammad, yaptığı konuşmada D-8 Birliğinin kuruluş amacını ve Seçilen ülkelerin özellikle seçildiğini dile getirdi. “D-8 Birliği Zirvesinde İslam Ülkeleri olan D-8 Ülkelerinin İsrail ile ilişkilerini kesmesi konusu hakkında bir görüşme gerçekleştirildi. Ancak yapılan oylamada bir ülke buna karşı çıktı. Bu ülkenin ismini vermeyelim burada ama bu ülkenin Türkiye olmadığını belirtmek isterim. Buna karşı çıkılmasının sebebi D-8 Birliğinin kuruluş amacının Ekonomik kalkınma olduğunu ve siyasi kararlara karışmaması gerektiğini dile getirerek buna karşı çıktı.” Dedi. “Merhum Erbakan, sadece Türkiye’yi değil, tüm İslam ülkelerini değerli görüyordu. Bu yüzden İslam ülkelerinin ekonomik kalkınmaları konusunda çalışmalar yaptı. 

Bizler D-8 Birliği olarak pek çok projeye odaklıyız. Sanayi, Teknoloji ve birçok konuda ekonomik kalkınma odaklı projelerle D-8 Ülkeleri arasında ekonomik gelişmeyi sağlamak amacıyla çalışmalar yürütüyoruz. İşbirliğine karar verilen mekanizma, bakanlar toplantısından geçiyor. Bize bu kararların uygulaması düşüyor. Bizler, Devlet başkanları zirvesinde alınan insiyatifi uygulamakla yükümlüyüz. Projelerin finanse edilmesi için banka kuruluşu ile gerçekleştirilen nihai karar ile hayata geçirme safhası başlatılır” İfadeleri yer aldı. 

Program sonunda Ağrı Vali Yardımcıları Rıza Gençoğlu ve Taner Tengir tarafından D-8 Genel Sekreteri Seyyed Ali Mohammad Mousavi’ye İshak Paşa Sarayı tablosu ve Bediüzzaman Said Nursî’nin İngilizceye ve Arapçaya çevrilmiş 12 kitabı hediye edildi.
 
 
birlik-vakfi-tarafindan-d-8-vizyonu-firsatlar-ve-zorluklar-programi-duzenlendi.jpgbirlik-vakfi-tarafindan-d-8-vizyonu-firsatlar-ve-zorluklar-programi-duzenlendi-001.jpgbirlik-vakfi-tarafindan-d-8-vizyonu-firsatlar-ve-zorluklar-programi-duzenlendi-002.jpgbirlik-vakfi-tarafindan-d-8-vizyonu-firsatlar-ve-zorluklar-programi-duzenlendi-003.jpg

Son Güncelleme: 18.04.2015 17:15
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.