08 Kasım 2018 Perşembe 00:00

Yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti'den Belediye Başkan aday adaylığı başvurusu yapan Canip Erat, Ağrı'da AK Parti'den Ağrı Belediye Başknalığı Aday Adaylığı'na başvuru yapan ilk aday oldu.

Ağrı ilinin sorunlarını hep birlikte çözmek için bu yol çıktığını söyleyen Canip Erat 2014 yılı yerel seçimlerinde de aday adayı olmuştu.

AK Parti sitesinden önbaşvurusunu yapan Canip Erat bugün AK Parti Ağrı İl Başkanlığı binasında resmi başvurusunu gerçekleştirip evraklarını teslim etti.

Böylelikle Ağrı AK Parti'den, resmi olarak, 2019 Yerel Seçimlerinde ilk Belediye Başkan Aday Adayı Canip Erat oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Durmak Yok Yola Devam" sloganıyla aday adayları ile el ele hep birlikte iyi, güzel şeylere, hizmete aday olduğunu belirten Canip Erat: "Müracaatımızı yaptık. Ağrı'ya partimize hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bütün aday adayı arkadaşlarımızla birlikte Cumhurbaşkanımızın dediği gibi "Durmak Yok Yola Devam" ilkesiyle inşallah birlikte iyi, güzel şeylere, hizmete adayız." dedi.

Canip Erat, AK Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın ile beraber başvurusuyla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra parti binasından ayrıldı.

Canip Erat Kimdir?

1960 yılında Ağrı Merkez Sıtkiye Mahallesinde doğan Canip Erat ilk, orta ve lise tahsilini Ağrı Merkez'de tamamladı.

1980 yılında Ağrı Naci Gökçe Lisesi'nden mezun olup 1982 yılında vatani görevini yaptı. 1982 yılından 1990 yılına kadar aile şirketi olan Ağrı Tur otobüs işletmesinin başına geçerek ticari hayatına başladı. Daha sonra 1991 yılında AKCE inşaat limited şirketini kurarak müteahhitliğe başladı.

1991-2000 yılları arasında yapmış olduğu müteahhitlik döneminde Patnos Lisesi, Ağrı Merkez Ramiz Erdem İlköğretim Okulu, Ağrı Merkez Yavuz Selim İlköğretim Okulu ve 16 derslikli 100. Yıl İlköğretim Okulu işlerini başarıyla tamamladı. Yapmış olduğu tüm taahhüt işlerinde ilgili kurumlar tarafından takdir ve teşekkür belgesi ile ödüllendirildi. Daha sonra yap-sat işine başladı. Yapmış olduğu modern konutlar ve iş merkezleri ile Ağrı'da konut ve iş merkezi anlayışını değiştirdi.

En son 2006 yılında yapmış olduğu ve dönemin Başbakanı şimdiki Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı yapılan Bedran Erat Center AVM ile Ağrı ilk defa yürüyen merdiven ile tanıştı. Bedran Erat Center AVM hala Ağrı'nın en modern iş merkezi olma özelliğini devam ettirmektedir.

Bir Ağrı sevdalısı olan Canip Erat tüm yatırımını memeleketi olan Ağrı'ya yapmış bu işlerle kent kültürününü gelişmesine büyük katkı sağlamış bu yönüyle de gerek yerel basın gerekse kamuoyu tarafından takdirle karşılanmıştır. Ağrı Genç Girişimciler Derneği Fahri Başkanlığı, Yaşamın Renkleri Kadınlar Derneği Başkan Yardımcılığı ve Hayvan Severler Derneği üyeliği bulunan Canip Erat STK'lara büyük önem vermekte ve üyesi olduğu STK'ların faaliyetlerine aktif olarak katılmaktadır.

Canip Erat evli ve iki çocuk babasıdır.
 

Son Güncelleme: 20.11.2018 20:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Abdullah Yıldırım 2018-11-08 21:11:01

Yıkılmak üzere olan ve kimsenin umurunda olmayan Ağrıyı kurtacak tek insan Canip Erattır artık herkes elini vicdanına koymalı bence