01 Mayıs 2014 Perşembe 15:35
ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNDE METALLERDEKİ KOROZYONUN  AZALTILMASI İÇİN ÇALIŞMA YÜRÜTÜLÜYOR

Prof. Dr. ALİYEV, petrol ve doğalgazın çıkarılması, taşınması, depolanması ve işlenmesi sırasında kullanılan metallerde yaşanan korozyonun (aşınma) azaltılması üzerine çalışma yürüttüklerini belirtti. 

 

Mevlana Değişim Programı kapsamında üç ay süreyle görev yapacağı Merkezi Araştırma ve Uygulama Laboratuvarında Eğitim Fakültesi Fen Bilgisi Öğretmenliğinden Okt. Yaşar HASANOĞLU ile birlikte metal alaşımlarının diğer kimyasallarla etkileşimi üzerine çalışma yürüten Prof. Dr. Tofiq ALİYEV, günümüzde teknolojik açıdan büyük bir sorun olan metallerin aşınmasının önlenmesi üzerine çalıştıklarını kaydetti. 

 

Üç patentli eseri bulunan ve yüzün üzerinde makalesi yayımlanan Prof. Dr. ALİYEV, petrol ve doğalgaz sanayisinde kullanılan metalik materyallerin korozyondan (aşınma) korunması alanında çalışmalar yaptıklarını ifade etti. Muhtelif fonksiyonel grup içeren bazı organik bileşimlerin, petrol ve doğalgaz çıkarılmasında ve ilk imalat aşamasında korunması, depolanması ve uygun şartlarda naklinin yapılabilmesi üzerine çalışma yürüttüklerini aktaran Prof. Dr. ALİYEV, yaptıkları çalışmadan elde edilecek verilerle metallerde yaşanan korozyonun azaltılmasını sağlamayı hedeflediklerini dile getirdi. 

 

Üniversitenin açılmasının üzerinden çok kısa bir zaman geçmesine karşın zengin bir laboratuvar oluşturmasının doğru bir adım olduğunu söyleyen Prof. Dr. ALİYEV, çalışmalarda kullanılacak malzemelerin çok kısa zamanda karşılanmasının ve kolaylık sağlanmasının kendisini çok mutlu ettiğini belirtti.







Son Güncelleme: 01.05.2014 15:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.