26 Mart 2014 Çarşamba 20:48
Çelebi: 'Ağrı'ya 12 Yılda 5.7 Milyar TL Destek ve Yatırım Yapıldı'

AK Parti Ağrı Milletvekili Ekrem Çelebi, hükümet tarafından Ağrı’ya son 12 yılda 5.7 milyar Türk Lirası destek ve yatırım yapıldığını söyledi.

AK Parti hükümeti tarafından son 12 yılda Ağrı’ya yapılan kamu yatırım ve desteklerini açıklayan Çelebi, “Hükümetimiz tarafından Ağrı’ya son 12 yılda 5.7 milyar TL yatırım yapıldı. Bu yatırımların başında eğitim, sağlık ve ulaşım gelmektedir. Eğitimde Ağrı’ya yaklaşık 600 milyon Türk Lirası yatırım yapıldı. AK Parti hükümeti göreve gelmeden önce Ağrı’da okul öncesi eğitimden ortaöğretime toplam 841 adet okul varken, AK Parti hükümetinin göreve gelmesiyle bu sayı bin 213’e yükseldi. Eğitimde kaliteyi arttırmak amacıyla yeni derslikler yaparak ve mevcut derslikleri yenileyerek eğitimin her kademesinde derslik başına düşen öğrenci sayısını düşürdük. Ayrıca FATİH Projesi kapsamında Ağrı’mıza 653 akıllı tahta, 358 tablet bilgisayar getirdik. Yeni sağlık tesislerinin yapımı, hastanelerin tıbbi cihaz kapasitesinin artırılması, hasta yataklarının nitelikli hale getirilmesi gibi hizmetleri yürütebilmek için bütçeden Ağrı’ya ayrılan sağlık payını yükselttik. Ambulans filomuzu genişlettik. Aile hekimliği, evde sağlık hizmeti, ilaca ulaşımın kolaylaşması, Alo 182 Randevu Sistemi gibi devrim niteliğinde yeniliklerle vatandaşımızın sağlık çilesine son verdik. Diyadin’de 25 yataklı devlet hastanesi, Eleşkirt’te 30 yataklı devlet hastanesi, Patnos Devlet Hastanesi, Merkez Eğitim Sağlık Ocağı, Ağrı Devlet Hastanesi Acil Ünitesi, Patnos Devlet Hastanesi yeni bloğu, 11 adet Aile Sağlığı Merkezi yaptık. 400 yataklı Ağrı Devlet Hastanemizin de yapımı devam ediyor. Ayrıca mevcut bölünmüş yol sayımızı arttırdık. Ağrı’ya 2002 yılına kadar 16 kilometre bölünmüş yol yapılmışken, 2002-2013 yılları yaptığımız bölünmüş yol ile birlikte Ağrı’nın toplam bölünmüş yol mesafesini 286 kilometreye çıkardık” dedi.

“AĞRI’YA TOPLU KONUTTA 657 MİLYON YATIRIM YAPTIK”

Konuşmasına toplu konutta Ağrı’ya yapılan yatırımları anlatarak devam eden Çelebi, “TOKİ öncülüğünde yürütülen Planlı Kentleşme Konut Seferberliği kapsamında son 12 yılda Ağrı’ya 657 milyon TL toplu konut ve sosyal donatı yatırımı yaptık. Ağrı merkez Fırat Mahallesi’nde bin 288 konut ile 24 derslikli ilköğretim okulu, Ağrı merkez Suçtağı’nda bin 400 konut ile 16 derslikli ilköğretim okulu, 24 derslikli lise, ticaret merkezi ve camiden oluşan sosyal donatılar yaptık, yapmaya da devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Son Güncelleme: 26.03.2014 20:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.