08 Mart 2014 Cumartesi 12:17
Cep Telefonuyla Konuşmak İçin Ot Yığınlarına Çıkıyorlar

AĞRI (AA) - HÜSEYİN YILDIZ - Taşlıçay ilçesinde GSM operatörlerinden belirli noktalardan sinyal alabilen vatandaşlardan bazıları şebekeye ulaşabilmek için çareyi ot yığınları ve yüksek kesimlere çıkmakta buluyor.

 

 

İlçeye bağlı 90 haneli Yukarı Toklu köyünün sakinleri, cep telefonuyla iletişim kurmakta zorlanınca değişik yöntemlere başvuruyor.

 

 

Şebekenin çektiği köyün yakınlarındaki Cennet tepesi ve ot balyalarının üzerine çıkarak, yakınlarına bu şekilde ulaşmaya çalışan vatandaşlar, sorunlarına çözüm bulunmasını bekliyor.

 

 

Köyde yaşayanlardan Erhan Barakçin (30), ağırlıklı olarak hayvancılıkla uğraştıklarını, günlük işlerinin ardından yakınlarıyla görüşmek için ot yığınlarının üzerine ve yüksek kesimlere çıktıklarını söyledi.

 

 

Bu şekilde telefonla görüşmek istemediklerini ifade eden Barakçin, "Köyümüzde yaşayan birçok kişinin akrabaları gurbet de yaşıyor. Neredeyse herkes cep telefonuyla görüşmek için tepeye veya ot yığınlarının üzerine çıkıyor. Cep telefonlarımızla ancak bu şekilde görüşebiliyoruz" dedi. 

 

 

Köylülerin yakınlarıyla konuşmak için çeşitli yöntemler geliştirdiğini de anlatan Barakçin, "Bazı köylüler cep telefonlarını evlerinin pencerelerine bant yardımıyla yapıştırıyor. Telefon hareketsizken şebeke çekiyor ancak elinize aldığınız an şebeke gidiyor.

 

 

Ben de bir araç içi cep telefonu tutan bir alet alarak evin penceresinin en yüksek yerine astım. Telefon çaldığı an alıp tepeye koşarak gidiyor, görüşmemi yapıyorum. Acil durumlarda da köylüler tepeye kadar gitmek zorunda kalıyor" diye konuştu.

 




Son Güncelleme: 08.03.2014 12:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.