11 Ekim 2013 Cuma 00:00
CEVDET BAYCANDAN GAZETECİLİK ÖRNEĞİ

Bakan Veysel Eroğlu’nun Ağrı Valiliği toplantı salonunda yaptığı konuşma sonrasında Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesinin Başyazarı Cevdet Baycan ile Bakan Veysel Eroğlu arasında ilginç bir diyalog yaşandı.

Baycan, “Sayın Bakanım şöyle zaman tüneline doğru bir yolculuk yaptığımızda 2005 yıllarında zatıaliniz Devlet Su İşleri Genel Müdürüydünüz. O tarihlerde Doğubayazıt Ovası ve Suluçam Ovası sulama platformu olarak zatıalinizle yapılan görüşme sonrası zatıaliniz tarafından Doğubayazıt Ovası ve Suluçam Ovasının sulanması “İNKİŞAF VE TATBİKAT PROJESİNİN” yapılması emrini verdiniz.”dedi.

Daha sonra Cevdet Baycan bu emrin o gün ki Doğubayazıt Halkın Sesi Gazetesinde yansımasını okudu.“Sayın Bakanım bakınız sizin bu güzel jestiniz gazetemizde şöyle yansıtıldı: “…50 Yıllık unutmuşluğumuzun ve kara yazgımızın değişimini sağlayan DSİ Genel Müdürünün Doğubayazıt Halkın Heykeli Dikilecek Adam olarak nitelendirdi. DSİ Genel Müdürü Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nun bu güzel jesti Doğubayazıt’ta bayram havası yarattı. Sayın Eroğlu’na müteşekkiriz. Sizin bu yüksek jestinizle gurur duyuyoruz… Siz Doğubayazıt’ın kara yazgısına bir güneş gibi doğduğunuz. Varolun! Sağolun!.. Doğubayazıt halkı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’nu Doğubayazıt’ta görmekle onurların en büyüğünü yaşayacaktır. Heykeli dikilecek adamı sonsuza değin Doğubayazıt bekleyecektir.”

Akabinde Baycan “Sayın Bakanım ancak ve ancak Doğubayazıt Ovası ve Suluçam Ovasının sulama projesi Murat Barajıyla ilintilidir. Ancak Murat Barajı gövde ihale aşamasında bilinmeyen bir nedenle iptal edildi. Gelin bu güzel projeyi yeniden yaşama geçirip heykelinizi daha görkemli dikelim.” dedi.

Bakan Eroğlu’da barajın iptal nedeninin bazı fizibilite raporlarına dayandığını ancak, tekrar bu konunun ele alınabileceğini belirtti.

Bakan Veysel Eroğlu ve Cevdet Baycan arasındaki diyaloga bölge Milletvekili Ekrem Çelebi’de daha sonra katılarak bu projenin önemine dikkat çektiğini ve Sayın Bakan’a birkaç kere ifade ettiğini belirtti.

 

Bu diyalogdan önce Baycan Bakan Eroğlu’na Ağrı’nın ağaçlandırılması ve ormanlandırılması yönünde Ağrı Valisi Ali Yerlikaya’nın ve Rektör İrfan Aslan’ın Ağrı’da bulunmasının bir şans olduğunu ifade ederek kesenin ağzının açılması girişimlerine destek verilmesini istedi. Bakan da her türlü desteği vereceklerini vurguladı.

Bakan Eroğlu ile Baycan arasındaki diyalogu salondakiler pür dikkatle dinledikleri görüldü

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.