14 Mayıs 2020 Perşembe 21:44
Çiftçilik ve hayvancılığın önemi birkez daha anlaşıldı

Son dönemlerde verilen destek ve gerçekleştirilen yatırımlarla Türkiye'de tarımsal üretim ve hayvancılık alanında söz sahibi olan Ağrı'da, üreticiler; büyük ve küçükbaş hayvancılık, arıcılık, kümes hayvancılığı, sebze, meyve üretimi gibi tarımsal noktada kent nüfusunun yüzde 75'i bu sektörde önemli bir gelir elde etmektedir.

14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü münasebeti ile çiftçileri ziyaret ederek onlarla bir görüşme gerçekleştiren Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, 4 milyar 500 milyon TL gibi kente ekonomik katkısı olan sektörün önem arz ettiğinin altını çizdi.

Kentte tarım ve hayvancılığın profesyonel olarak yürütülmesinin önemine değinen Engin, çiftçilerin kıymetlerinin bilinmesini ve özellikle Coronavirus (Covid-19) sürecinde alınan önlemler çerçevesinde üretimde aksamanın yaşanmamış olmasının sevindirici olduğunu belirtti.

"Üreten çiftçimizin kıymetini bilmemiz lazım"

Tarım ve Orman İl Müdürü Kenan Engin, "Ülkemizde çiftçilik faaliyeti, üretim ve emek ile iştigal eden, özelde Ağrılı çiftçilerimize, genelde ise toprak ve hayvancılıkla bu ülkenin üretimine katkı sağlayan bütün çiftçilerimizin Dünya Çiftçiler Günü'nü tebrik ediyorum. Ziyaret ettiğimiz Yığıntepe köyü çiftçileri ile birlikteyiz. Köye hem onlarla hasbihal etmek hem de Dünya Çiftçiler Günü nedeni ile ziyarette bulunduk. Bu köy, tarım ve hayvancılığın güzel ve profesyonel olarak yürütüldüğü bir köyümüz.

Çiftçilik, üretim, tarımsal faaliyet; ülkemiz ve ilimiz için çok kıymetli bir sektör. Dolayısıyla sadece 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü'nde değil, her zaman, üreten çiftçimizin kıymetini bilmemiz lazım. Tarım ve Orman Bakanlığı olarak her çalışmamız, desteğimizle çiftçilerimizin, yetiştiricilerimizin yanındayız." ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.