28 Ekim 2020 Çarşamba 11:06
Çocuk Doktoru Oktay Demiralp Sporla Koronavirüsü yendi!

Covid-19 hastası doktor, doğa sporlarının iyileşmesinde etkili olduğunu söyledi

Aslen Giresunlu olan ama 35 yıldır Ağrı'da çocuk doktoru görevini yürüten Oktay Demiralp, yakalandığı Coronavirus (Covid-19) hastalığında 21 gün tedavi gördü. Hastalığın ilk 10 gününü ağır geçiren Demiralp, yıllardan beridir sürdürdüğü doğa sporlarının hastalığı atlatmasında, sağlığına kavuşmasında büyük rol oynadığının altını çizdi.

Sağlığına kavuştuktan sonra sporun önemini daha iyi anladığını kaydeden Demiralp, vatandaşların mutlak suretle düzenli olarak spor yapması gerektiğini, yapılan sporun kişinin kondisyonunu yüksek tuttuğu için yaptığı işe odaklanmanın daha mümkün olabileceğinin altını çizdi.

"Beslenmeme dikkat ettim"

35 yıldır Ağrı'da çocuk doktoru görevini yürüten, kentin aynı zamanda en eski ve görev süresi en fazla çocuk doktoru vazifesini yürütme unvanlarını da elinde bulunduran Demiralp, yakın zamanda yakalandığı Coronavirus hastalığı ve tedavi sürecini şu şekilde anlattı:

"Ağustos ayı içerisinde Coronavirus enfeksiyonu kaptım. Virüsü orta ağır derecede geçirdim, ilk 3 hafta kadar dinlenmek zorunda kaldım, 10 günüm ise oldukça ağır geçirdim. Bende halsizlik, yorgunluk, iştahsızlık, hafif ateş, öksürük şikayetleri vardı ama ilaçlarımı aldım, bu süreçte beslenmeme dikkat ettim."

Türkiye'nin çatısı olarak adlandırılan ve ülkenin en yüksek dağı olan Ağrı Dağı başta olmak üzere kentin sınırları içinde bulunan Köse Dağ ve Süphan Dağına tırmandığını, sık sık doğa yürüyüşü yaptığını kaydeden Demiralp, ağır geçirdiği hastalığı atlatmasında yaptığı doğa sporlarının büyük öneme sahip olduğunu düşünüyor.

"Spor yaptığım, dağa çıktığım zaman vücudum dinç ve kondisyonum daha iyi oluyor"

Hastalığı atlattıktan sonra spora daha bir önem verdiğinin altını çizen Dr. Oktay Demiralp, şunları söyledi:

"Tabi spor ile yakın ilişkiliyim, yürüyüş yaparım, dağcılık faaliyetlerine katılırım. Ağrı Dağı, Süphan Dağı'na çıktım, birkaç kez Köse Dağı'na çıktım. Arkadaşlarla beraber sık sık yürüyüşlere katılırım. Herhalde bu yaptığım sporlarında hastalığı atlatmamda faydasının olduğunu düşünüyorum. Sigara içmem ve sigaranın bu hastalıkla mücadele de önemli bir faktör. Şu anda bulunduğumuz yer Ağrı Saç Dağı. Saç Dağı, Ağrı ile Erzurum arasında sınır olan bir dağ. Yıllardır buradan geçerim hep çıkmak istemişimdir, bugüne kısmet oldu. 8-10 arkadaşımızla bugün bu faaliyeti gerçekleştirdik. Ve bu spor bir dahaki haftaya bizi götürüyor daha zinde ve formda oluyoruz, işimizi daha güzel yapıyoruz. Herkese tavsiye ederim Ağrı dağcılık faaliyetleri için oldukça güzel bir ilimiz.

Yıllardan beridir sporla meşgulüm, tabi hastalığa yakalandıktan sonra önemini daha iyi anladım. Spor yaptığım, dağa çıktığım zaman vücudum dinç ve kondisyonum daha iyi oluyor. Kondisyonum daha iyi olunca moralim iyi oluyor, sağlığım iyi olunca hastalarıma daha iyi bakabiliyorum. Sağlık olmaz ve insan kendini iyi hissetmez ise bu durum günlük yaşamını ve performansını etkiliyor. Zinde olabilmek için herkese spor yapmalarını tavsiye ediyorum ama düzenli spor.

Son Güncelleme: 28.10.2020 15:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.