20 Mart 2020 Cuma 23:36
Cuma namazı kılamayan Ağrılılar Hüzünlü

Cuma namazı kılamayan Ağrılılar: Yüreğimiz yanıyor ama sağlığımız söz konusu

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın talimatı ile kapatılan camilerde namaz kılmak isteyen Ağrılılar camilerin kapalı olduğunu görünce duygulandılar.

Ağrı Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekipler tarafından cami önünde bekleyen halk bilgilendirildi, ömürlerinde ilk defa Cuma namazı kılamadıklarından dolayı hüzünlü olduğu görülen bazı Ağrılı vatandaşlar, sağlık açısından verilen karara saygı duymak gerektiğini belirttiler.

Cami önünde bir açıklama yapan Diyanet-Sen Ağrı Şubesi Yasin Çınar, "Devletimizin aldığı önlemler çerçevesinde Türkiye genelinde şu anda hiçbir camide Cuma namazı kılınmıyor, bu durum halkımızın sağlığı açısından alınmış bir karardır, bütün insanlarımızın bu karara uyması gerektiğini düşünüyorum.

Şam'da asırlar önce veba hastalığı nedeni ile salgın meydana gelmiş, belli bir süre insanlar sokağa çıkamamıştır, bugünde yaşanan durumu garipsemeyelim sağlığımız açısından kurallara uyalım." dedi.

Vatandaşlardan H. Mehmet Zeki ise hayatında ilk defa Cuma namazında camilerin kapalı olduğunu ve bu durumun yüreğini yaktığını belirtti.

Konuştuğu sırada gözleri dolan H. Mehmet Zeki, "Bugün camilerin tedbir amaçlı kapatılması iyidir çünkü şu anki durum çok tehlikeli, bizde halk olarak destek veriyoruz. Tabi yüreğimiz yanıyor, ciğerimizde acı hissediyoruz. Allah bu musibeti Müslümanların üzerinden def etsin, Allah tüm Müslümanları bu musibetten muhafaza eylesin." ifadelerini kullandı.

Emekli imam Muhammed Yel ise şunları söyledi: "Bu büyük bir musibettir, bu hastalıktan kurtulmamız için sık sık dua etmeliyiz ki Allah bu musibeti tüm dünyanın üzerinden alsın. Bu tehlikeden de Müslümanlar olarak tedbir almalıyız."

Duygularını ifade eden diğer bir vatandaş olan Murat Karhan, "Sağlık açısından camilerin kapalı olması makbuldür, çünkü sağlığımız söz konusudur, aynı zamanda da üzülüyoruz camide Cuma namazını kılmadığımız için." diye konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.