20 Ocak 2021 Çarşamba 13:50
Diplomat yetiştirme Programı Erzurum Diplomasi Akademisi Ağrıdan yeni Öğrenci Alımı

Bire bir takip esasına göre faaliyet gösteren akademinin çalışmaları kapsamında, okunan kitaplar müzakere edilmekte ve Türkiye'nin dış politikasının öncelikli meselelerini kapsayan 500'ün üzerinde makale ve 20 kitap okunmasının yanı sıra 1000 üniversite ve lise öğrencisine de günlük eğitimler verilmektedir. 

Türkiye'nin her yerinden katılımın gerçekleştiği program, kapsam ve uygulanışı itibarıyla Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyor. 

2019 ve 2020 yılında da Ağrı'dan 100'e yakın Üniversite öğrencisi ve 600 lise öğrencisi bu eğitimden faydalandı.

Erzurum Diplomasi Akademisi Koordinatörlerinden ve Libya Masası sorumlusu Abdullah Kermooğlu Ağrıdan Başvuracak yeni öğrenciler ve yeni dönem için şunları kaydetti: "Arkadaşlar, Erzurum Diplomasi Akademisi; Uluslararası İlişkiler, Dış Politika Enerji, Diplomasi, Bölgesel çatışmalar, Ekonomi ve Genel Dünya siyaseti ile ilgili eğitim veren bu alanda uzman yetiştiren bir yer. 
Eğitim sürecinde Kitaplar, makaleler ve başka yayınlar üzerinden ilerliyoruz. Belli bir mesafe aldığı görülen arkadaşlar Çalışma bölgelerine alınıyor ve Bültene alınan kişi alındığı Bülten'de bir Bölge üzerinde yoğunlaşıp araştırmalar yapıyor. 
Burdaki eğitimi aldıktan sonra Yüksek Lisans ve Dil konusunda çok rahatlıyorsunuz çünkü akademide bir doktora öğrencisi gibi eğitim alıyorsunuz. 

DİPLOMASİ AKADEMİSİNDEKİ EĞİTİMİ ALDIKTAN SONRA

Arkadaşlar Diplomasi Akademisindeki Eğtimleri vermekle birlikte Uluslararası Rabia Platformu Başkanı Sayın Cihangir İşbilir Hocamızında riyasetinde ülkemizdeki başlıca Dış politika kuruluşlarını takip edip oralarda staj, eğitim alabilmeniz için takip yapıp sizleri bilgilendiriyoruz, yardımcı oluyoruz. 

Bu kurumlar; Cumhurbaşkanlığı, Dışişleri Bakanlığı, TİKA, YTB, Yunus Emre Enstitüsü, Maarif Vakfı gibi kurumlarda ve SETA, Orsam, Ordaf, SDE gibi araştırma merkezleri gibi yerler. Ayrıca bu Eğitimi aldıktan sonra üniversiteden mezuniyetinizden sonra bu kurumlarda çalışma durumunuz var. Şartları var tabi buralara girmek için ama hocamızın ve akademimizin eğtimini tam olarak uygularsanız o şartları da çok rahat halledersiniz. Dil öğrenmek bu süreçte çok çok önemli. 

Burda verilen eğitimlerin Bir başka faydası ise Gençlik spor bakanlığı ve Avrupa Birliği, Ulusal Ajans gibi kurumlara proje yazma süreçleri haberdar edilip Eğtim veriliyor. 
Biz de ekibimizle birlikte Gençlik Spor Bakanlığına ve Ulusal Ajansa proje yazdık, uyguladık, Avrupa Birliğine de projeler yazdık. 
Özetle arkadaşlar, Erzurum Diplomasi Akademisi; Bölge Uzmanı, Araştırmacı ve Proje Koordinatörü yetiştiren kendinizi geliştirirseniz çok faydasını göreceğiniz bir yer. O yüzden eğitimleri hakkıyla takip edip, katılmanız faydanıza olacaktır."

Erzurum Diplomasi Akademisine Başvurmak İsteyen Arkadaşlarımız Aşağıdaki iletişim kanalları üzerinden Bilgi alıp başvurabilir.

Tel: 05352758240
Mail: Abdkrm04@outlook.com

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.