20 Mart 2017 Pazartesi 20:01
Dirayet Taşdemir İfadesinin Ardından Serbest Bırakıldı

Taşdemir, mahkemede ifadesi vermesinin ardından serbest bırakıldı

Hakkında Ağrı Cumhuriyet Başsavcılığınca, terör örgütü propagandası yaptığı, suç ve suçluyu övdüğü, terörist cenazelerine katıldığı, 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ettiği iddialarıyla başlatılan 2 ayrı soruşturmanın ardından açılan 2 ayrı davaya gidip ifade vermediği gerekçesiyle, mahkemece çıkartılan yakalama kararının ardından Doğubayazıt ilçesinde il Emniyet Müdürlüğü ekiplerince otomobilinde gözaltına alınan Taşdemir, adliyeye getirildi.

Taşdemir, adliyede önce Ağır Ceza Mahkemesinde "terör örgütü adına hareket ettiği", "örgüt propagandası yaptığı" ve "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa muhalefet ettiği" gerekçesiyle ifade verdi.

Hakkında Ağrı Asliye Ceza Mahkemesinde açılan bir başka davada da "suç ve suçluyu övdüğü" iddiasıyla ifade veren Taşdemir, her iki mahkemece serbest bırakıldı.

dirayet-tasdemir-ifadesinin-ardindan-serbest-birakildi.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 06:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.