06 Haziran 2018 Çarşamba 21:53
Diyadin Eski Belediye Başkanı Hazal Aras Tahliye edildi

Hazal Aras Tahliye Edildi

Ağrı'nın Diyadin ilçesi eski belediye başkanı Hazal Aras dört aydır tutukluydu.

Ağrı'nın Diyadin ilçesi eski belediye başkanı Hazal Aras dört aydır tutuklu bulunduğu Patnos Cezaevinden savcılık kararı ile tahliye edildi.

Terör örgütüne üye olmak ve bilerek ve isteyerek yardım etme suçlarından göz altına alınan ve tutukluluğuna karar verilen  Hazal Aras dört ay sonra  savcılık kararı ile tahliye edildi.

Hazal Aras Kimdir ?

Hazal Aras, 1975'te Ağrı doğumlu. İnönü Üniversitesi İktisat İdari Bilimler Fakültesi Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Sosyoloji bölümü mezunudur.

2004 yerel seçimlerde Ağrı DEHAP İl Genel Meclis Üyeliğine seçildi. Aynı yıl içerisinde gerçekleşen DEHAP Kongresinde DEHAP Parti Meclis Üyeliğine seçildi. Ardından DTP Ağrı İl Kongresi’nde il yöneticiliğine seçildi. DTP 1. Olağan Kongresi’nde PM üyeliğine seçildi. 8 Mart 2012 Dünya Emekçi Kadınlar Günü aktiviteleri için Doğubayazıt’ta yürüttüğü çalışmalarından dolayı tutuklandı. Cezaevinden tahliye edildikten sonra Kadın Siyaset Akademisi'nde çalışmalarına devam etti.

İngilizce bilen Aras, bekardır.

Son Güncelleme: 06.06.2018 22:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.