02 Mart 2021 Salı 21:59
Diyadin Kaplıcalarına Yoğun İlgi

Diyadin Kaplıcaları soğuk havalarda ilgi odağı

Yaz-kış yerli ve yabancı turistlerin uğrak mekânı haline gelen Diyadin Kaplıcaları, içinde barındırdığı kimyasal maddeler sebebiyle bel ağrısı, romatizmal hastalıklar, kadın hastalıkları, deri hastalıkları gibi birçok hastalığa iyi geldiği biliniyor. Bu durumdan ötürü vatandaşlar hem hastalıklarına şifa bulmak, hem de soğuk havalara rağmen suyun keyfini çıkarmak amacıyla kaplıcaların yolunu tutuyorlar.

Diyadin Kaplıcaları, çoğu özel teşebbüsle yapılan yaklaşık 12 tesisteki 50'ye yakın havuz ve konaklama yeri ile ziyaretçilerine dört mevsim hizmet veriyor. Kış aylarının çetin geçtiği bölgede eksi 20 dereceye kadar düşen hava sıcaklığına rağmen, vatandaşlar bel ağrısı, romatizma ve deri hastalıkları gibi birçok hastalığa çare bulmak amacıyla havuza girerek hastalıklarına çare arıyor.

"Kaplıcalar yaz ve kış mevsimlerinde sürekli olarak ziyaretçi alıyor"

Diyadin Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Alper Balcı, sıcak suyun 80 santigrat dereceye yakın sıcaklıkla yerden çıktığını ve birçok hastalığa iyi geldiğini belirtti.

Diyadin Kaymakamı Alper Balcı

Kaymakam Balcı, "Diyadin kaplıcalarının suyu, 65 santigrat derece ile 80 santigrat derece arasındaki sıcaklıkla yer altından yüzeye çıkıyor. Suyun debisi saniyede 100 litredir, bu konudaki hedefimiz bu alanı Doğu'da termalin başkenti yapmak. İş adamlarımızı buralarda yatırım yapmaya davet ediyorum. Sıcak suyumuz sedef, romatizmal hastalıklara, spor yaralanmaları gibi ismini sayamadığımız bazı hastalıklara birebir faydası vardır. Yaz ve kış mevsimlerinde sürekli olarak ziyaretçi alan bir yer ve burası şifa noktasında bilinen bir yer. Ayrıca bölgede Diyadin'den başka termal su yok. Bundan dolayı suyumuz rağbet görüyor." ifadelerini kullandı.

Kaplıcaları ziyaret edenlerden biri olan Emrah Polat, vatandaşları Diyadin Kaplıcalarına davet ederek şunları söyledi:

"Yorgunluğumuzu atmak için kaplıcaya geldik. Şu an dışarıda çok soğuk bir hava söz konusu yani yaklaşık eksi 20 dereceyi buluyor ve biz de sıcak suyun içindeyiz. Gerçekten bu kaplıca suyu insanı keyiflendiriyor. Kaplıcaların sağlık açısından faydaları çoktur. Yaklaşık 20 çeşit hastalığa iyi geliyor. Zaten burada olanlar çok şanslı, burada olamayanları ise Diyadin Kaplıcalarına davet ediyorum. Bu bölgede çok sayıda kaplıca var." 
 

Son Güncelleme: 02.03.2021 22:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.