20 Nisan 2014 Pazar 17:29
Diyadin'de Kutlu Doğum

AĞRI –  Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz Koordinatörlüğü tarafından Ağrı’nın Diyadin ilçesinde düzenlenen, ‘Yürüyen Kur’an Hz. Muhammed(s.a.v.)’ adlı programa halk yoğun katılım gösterdi. Yatılı Bölge İlk öğretim Okulu (YİBO) bahçesinde düzenlenen programa katılan Diyadinliler tekbir ve salavatlar ile programa eşlik ettiler.

 

Sunuculuğunu Orhan Zeren’in  yaptığı  program, Cemal Arvas Hoca’nın okuduğu Kuran –ı Kerimle başladı.  Program daha sonra ,  İbrahim, Bilal ve Fadullah’dan oluşan  Vahdet İlah Grubu mevlithanlarının  okuduğu Mevlid-i Şerif ile devam etti. Ardından Vahdet İlahi Grubu Mehmet Noğay ve Erhan Güler’in okuduğu ilahiler ile katılanlar  coşkulu anlar yaşadı.

 

Programda Kürtçe bir konuşma yapan Peygamber Sevdalıları Platformu Doğu ve Karadeniz koordinatörlerinden M. Ali Ortaç,” Kardeşlerim! Buraya toplanışınızı basit görmeyen, ayakta bu sıcağın altında bekleyişinizi hafife almayın. Zira bin 400 küsur sene sonra bile Hz. Muhammed (s.a.v.) için toplanmışsınız. Bu yaptığınız yani Hz. Muhammed (s.a.v.)’e olan muhabbet ve sevginiz kurtuluşunuzdur inşallah.” diyerek sözlerine başladı.

 

“Kürtler kadar Allah Resulü(s.a.v.)’nü seven bir kavim görmedik”

M. Ali Ortaç daha sonra,” Şu dünyada Kürtler kadar Allah Resulü(s.a.v.)’nü seven bir kavim görmedik. Bu ay Hz. Muhammed(s.a.v.)’in kutlu doğum ayıdır. Kimi kavimler bu kutlu doğumu bir gün kutluyor, kimisi bir hafta kutlar iken Müslüman Kürtler’e Nisan ayı dar geliyor Önder ve Lideri olan Hz. Muhammed(s.a.v.)’e karşı sevgilerini anlatmaya Nisan ayı yetmiyor.” dedi.

 

Programı düzenlemenin amacını Hz. Muhammed(s.a.v.)’in sünnetini  ihya etme olarak açıklayan Ortaç,  “Bunun ecri ve sevabı çoktur. Zira Allah Resulü(s.a.v.) bir hadisinde,” Kim ki ümmetimin fesada düştüğü zaman benim sünnetime sarılırsa onun için yüz şehit sevabı vardır.” diyerek bizi müjdeliyor. Müjde size kardeşlerim!  Zira sizler O(s.a.v.)’nun muhabbet ve sünneti için toplandınız, inşallah yüz şehit sevabına nail olmuşsunuzdur. Bu Muhabbetiniz, hayatınız, aileniz, eviniz ve şehriniz için bir inkılap olsun inşallah.” sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

 

Ardından sahne alan Vahdet İlahi Grubu, seslendirdikleri ilahi ve ezgiler ile coşku doruğa çıktı. İlahilerin ardında Türkçe konuşmaları için çağrılan İlahyatçı Zeynelabidin Zerkaya günün anlam ve önemi ile ilgili bir konuşma yaptı.
“ Kur’an ile karanlıktan aydınlığa, esaret hürriyetimize kavuştuk” diyen İlahyatçı Zeynelabidin Zerkaya konuşmasına şöyle devam etti:” Kardeşlerim! Kur’an olmasaydı halimiz nice olurdu. Zira Kur’an gelmeden önce insan ve insanlığın içinde bulunduğu durum içler acısıydı. Kur’an ile insalar birkez daha dünyaya gelmiş gibi günah, kir ve cehaletten temizledi. Kur’an ile vicdan sahibi tüm insanların yüreğini burkan, daha ismi verilmeyen kız çocuklarının gömülmesi ve güçlü aşiretlerinin birbirlerinin can ve namuslarına el uzatan kirli ve çirkin adetler tarihin karanlık sayfaları arasında yer aldı.”

 

Hz. Muhammed’in cahiliye döneminde gömülen her çocuğu duyunca ağladığına dikkat çeken Zerkaya, “Acaba sormak gerek bugün kendi halkının çocukların için ağlayan bir önder var mıdır? Komünist, sosyalist ve demokratlara soruyorum, var mı öyle bir lideriniz?” diye sordu.

Program, Vahdet ilahi Grubu’nun okuduğu ilahilerin ardından Burhan Aslan’nın okuduğu dua ile son buldu.









Son Güncelleme: 20.04.2014 17:29
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.