04 Nisan 2014 Cuma 00:58
Diyadin'in İlk Kadın Belediye Başkanı Görevine Başladı

Ağrı'nın Diyadin ilçesinin ilk kadın Belediye Başkanı Hazal Aras, İlçe Seçim Kurulu’ndan mazbatasını alarak görevine başladı.

30 Mart seçimlerine Barış ve Demokrasi Partisi’ne (BDP) katılan ve 3 bin 568 oy alarak belediye başkanı seçilen Aras, İlçe Seçim Kurulu’na giderek mazbatasını aldı. Daha sonra belediye binasına geçen Aras, burada yaptığı konuşmada, desteklerinden dolayı Diyadin halkına teşekkür ettiğini söyledi. Başkanlık koltuğuna oturarak görevine başlayan Aras, "Hem halkın hem de parti aktif çalışanlarının mevcut belediyeyi devir almamız konusunda çok ciddi kaygıları var. Bizden önceki dönem birçok şaibeye karışmış, birçok olumsuzluklara imza atmış bir belediye olmasından kaynaklı sizlere şu açıklamayı yapmayı gerek duyuyoruz. Şu andan emin olun ki başta ilçemizin mülki amiri olmak üzere, İçişleri Bakanlığı Mahalli İdareler Genel Müdürlüğü’nden kontrolör ve bağımsız denetçi talebinde bulunacağız. Dört bir koldan devir aldığımız belediyenin olası yolsuzluklarına karşı, olumsuzluklarına karşı inceleme başlatacağız. Sanırım tüm Diyadin halkının bizlerden en büyük beklentisi bu" dedi.

Bu inceleme sonucunda elde ettikleri raporları vatandaşlarla paylaşacaklarını ifade eden Aras, "Ayrıca bundan sonraki icraatımızda aylık olarak tüm gelir gider hesaplarımızı yine sizlerle paylaşacağız. Yönetimimizin, belediyecilik anlayışımızın şeffaf olması açısından bunu gerekli buluyoruz. Halkında bu yönde bir talebi var. Her şey kuralına uygun işleyecek. Bu noktada kaygınızın olmamasını istiyoruz. Sizden ve bundan sonraki aşamada şeffaf ve katılımcı halkçı bir belediyecilik yapacağımızın sözünü veriyorum. Herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Yapılan konuşmanın ardından makama geçen Aras, burada tebrikleri kabul etti.






Son Güncelleme: 04.04.2014 00:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.