30 Mayıs 2020 Cumartesi 17:21
Diyanet İşleri Başkanlığından Merkezi Ezan Sistemi için talimat!

Diyanet İşleri Başkanlığından 81 il müftülüğüne talimat

İzmir'de, bazı camilerin hoparlöründen müzik yayını yapılmasının ardından Diyanet İşleri Başkanlığı 81 il müftülüğüne yazı gönderdi. Başkanlık gönderdiği yazıda, merkezi ezan sisteminden istifade eden cami ve mescitlerdeki alıcı cihazların veya amfilerin elektrik bağlantılarının ezan ve saladan 5 (beş) dakika önce aktive edilmesi ezan ve salanın bitiminde kapatılması talimatını verdi.

İzmir'de, bazı camilerin hoparlörlerinden müzik yayını yapılması üzerine yurt genelinde tedbir amacıyla merkezi ezan sistemleriyle ilgili düzenleme yapıldı.

Benzer provakatif eylemlerin önüne geçilmesi amacıyla Diyanet İşleri Başkanlığı 81 il müftülüğüne yazı gönderdi.

Başkanlık gönderdiği yazıda, merkezi ezan sisteminden istifade eden cami ve mescitlerdeki alıcı cihazların veya amfilerin elektrik bağlantılarının ezan ve saladan 5 (beş) dakika önce aktive edilmesi ezan ve salanın bitiminde kapatılması talimatını verdi.

Zaman ayarlı teknik araç ve gereçlerden de istifade edilebileceği vurgulanan yazıda, sistemin açık olduğu süre içerisinde herhangi bir sabotaj girişimine karşı din görevlilerinin daha hassas ve dikkatli olmaları istendi.

Ağrı İl Müftüsü Tandoğan TOPÇU'dan açıklama

Başkanlığın gönderdiği yazının ardından Ağrı Müftüsü Tandoğan TOPÇU'da yaptığı açıklamada, Ağrı İl ve İlçe Müftülüklerimize verilen talimatlar doğrultusunda tüm camilerimizdeki imam-Hatip  ya da Müezzin Kayyimlerimiz, ezan okunmadan 5 dakika önce merkezi cihazı aktif hale getirip, ezanın ardından kapalı konumda cihazları bekleterek benzer provakatif eylemlerin olmaması için azami derecede dikat edilecektir dedi.

Son Güncelleme: 31.05.2020 13:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.