03 Kasım 2018 Cumartesi 20:05
Diyanet-Sen Ağrı Şubesi 3. Olağan Kongresi Yapıldı

Diyanet-Sen Ağrı Şubesi 3.Olağan Kongresi, Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır'ın katılımıyla gerçekleşti.

Kur'an-ı Kerim okunması, İstiklal Marşı ve Saygı Duruşu, Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar'ın konuşması, protokol konuşması ardından Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır'ın konuşmasıyla bitirilen kongrede Yasin Çınar yeniden başkan seçildi.

Divan kuruluna; Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır Başkan olarak, BEM-BİR-SEN Şube Başkanı ve Ağrı Belediye Başkan Yardımcısı Ayhan Atmaca Başkan Yardımcısı olarak, ASKF Başkanı, Ağrı Sivil Toplum Platformu Genelsekreteri, Ağrı Dernekler Konfederasyonu Temsilcisi ve aynı zamanda İl Kültür Turizm Müdür Yardımcısı Erkan Kösedağ üye olarak seçildi.

Açılış konuşmasında 4 yıl önce yine aynı sebeple bir araya geldiklerini belirten Çınar:

"Allah nasip ederse Diyanet-Sen'imizin 3. Olağan kongresinde Şube Başkanlığı ve Yönetim Kurulunu bugün seçmek için burada bulunuyoruz. Bundan 4 yıl öncede bu sebeple bir araya gelmiştik. Din görevlisi kimliğimizin yanısıra kardeşliğimizi, muhabbetimizi pekiştirmek adına önümüze 4 yıllık bir yol haritası koymuş, çilelerle sıkıntılarla karşılaşabilmeyi göze almış ve sizlerden yardım istemiştik. O günlerde konuşulan sorunlarımızı ne mutlu ki bugünlerde konuşmuyoruz. 4 yıl sonra yine biraradayız ve biraz daha onurlu, biraz daha mutlu, yüklenilmiş görevini yerine getirme özgüvenine sahip, biraz daha sizden aldığımızı kazanıma götürme haklılığı vardır. Bunun adına sendikalı olmanın, örgütlü bir güçle yol almanın, bir değil binlerin gücünü arkamıza almak diyoruz." dedi.

Konuşmasının devamında Yasin Çınar :

"Dertleşmeye, motivasyona, ve tıpkı dört yıl önce olduğu gibi "Yürü Başkanım" demenize ihtiyacımız vardır. Bizler yürürken sizleride arkamızda görmek istiyoruz." dedi.

Hilful Fudul geleneğini devam ettirmek istediğini belirten Çınar :

"Safları daha sıkı tutarak mihraba din görevlisi, Sendikacı olarak da Hilful Fudul geleneğinin devam edebilmesi için yine Bismillah, yeniden Bismillah diyor, şube yönetimini sizlere emanet ediyorum." dedi.

Kongre sonunda konuşma yapan Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır konuşmaya sendikacılık tarihinden başladı. Sendikacılık tarihinden bilgi veren Genel Başkan Yardımcısı Yakışır, sendikacılığın olmadığı zaman meydaların milli değer ve görüşlere sahip olmayan insanlar kaldığını kalacağını belirtti.

Diyanet-Sen olarak neler yapacaklarını bir bir ifade eden Genel Başkan Yardımcısı Yakışır, her camiiye lojman yaptırmak istediklerini de vurguladı.

Yakışır kouşmasında: "Her Camii'ye köy şehir dahil lojman yaptırmak istiyoruz. Bunu da meclise sunacağız. Bunda önce ne istediysek Allah'ın izniyle meclise kadar taşıdık ve isteklerimizi üyelerimizi sevindiren mutlu haberler aldık." dedi.

Konuşmasının sonunda ise Diyanet-Sen olarak neler yaptıklarını, ne zorluklarla çalıştıklarını bildirdi.

Kongre Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Cebrail Yakışır'ın konuşmasının ardından hatıra fotoğrafı çektirme ile sona erdi ve oy kullanımına geçildi.

Kongreye Ak Parti Ağrı İl Başkanı Abbas Aydın, Memur-Sen Ağrı İl Başkanı Süleyman Gümüşer, Sağlık-Sen Ağrı Şube Başkanı Fevzi Mağal, Mahalle Muhtarları ve Delegeler katıldı.

Son Güncelleme: 03.11.2018 22:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Büşra Ç. 2018-11-04 23:06:37

Tebrik ediyorum babacım.. İsteyince başaramayacak bir iş tanımıyorsun maşaALLAH. Sana ve çok değerli çalışma arkadaşlarına başarılar diliyorum. Rabbim muvaffak etsin.