06 Haziran 2017 Salı 23:16
Diyanet-Sen Ağrı Şubesinden İlahiyatçı Osman Ünlü hakkında suç duyurusu

İlahiyatçı Osman Ünlü hakkında suç duyurusu

AĞRI (AA) - Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) Ağrı Şubesi üyeleri, bir televizyon programında camilerle ilgili yaptığı benzetme nedeniyle İlahiyatçı Osman Ünlü hakkında suç duyurusunda bulundu.

Diyanet-Sen Ağrı Şube Başkanı Yasin Çınar, üyeleriyle geldiği Cumhuriyet Başsavcılığı'nda dilekçesini verdikten sonra yaptığı açıklamada,  "Çocuk Dostu Camiler" projesini hayata geçiren Prof. Dr. Mehmet Görmez'i eleştiren yazar Osman Ünlü'nün bir televizyon programında camilerle ilgili talihsiz bir benzetme yaptığını belirtti.

Bunu kabul etmenin mümkün olmadığını dile getiren Çınar, "Bu güne kadar, camiye gelenleri itmek, rencide etmek, camiden soğutulan gençlerin müsebbibi olmak, bu tarz düşünce içerisinde olanlar yüzündendir. Görüyoruz ki çocukları camide istemeyen kaldırım vaazcıları, İslam'ı anlatmaya soyunmuş. Osman Ünlü'nün ilmi manada köhnemiş, İslam mabetlerini aşağılamaya, rencide etmeye çalışan fikri yapısının ilim adamlığı vasfına yakışmadığı ortadadır." diye konuştu.

Çınar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Sırtında Hasan ile Hüseyin ile secdeye giden, kalbi çocuk, yüzü çocuk peygamberin ümmeti olduğumuzu unutmuş. İslam'ın, imanın kalpte olduğunu unutarak yıllarca dış görünüşlerinden dolayı gençlerimizi öteleyen, camilerimizde hor gören bu insanlar yüzünden, nice gençler heba olmuş.

Sizin köhnemiş beyinlerinizde, çocuk sevgisi nasıl yorumlanıyor bilemeyiz ama bizim bütün camilerimizde çocuklarımız, gençlerimiz dokunulmazdır. Çocuklarımızın hafızalarında kötü bir iz bırakacak şekilde müdahalede bulunacak olanlar, cami adabı ile çocuk sevgisini karıştıracak olanlar teravihlerini evlerinde kılsınlar. Bugün burada derdi din olanın çocuklardan rahatsız olmayacağını söylemeye geldik." 

diyanet-sen-agri-subesinden-ilahiyatci-osman-unlu-hakkinda-suc-duyurusu.jpgdiyanet-sen-agri-subesinden-ilahiyatci-osman-unlu-hakkinda-suc-duyurusu-001.jpg

 

Son Güncelleme: 30.09.2017 12:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.