16 Mart 2014 Pazar 14:52
DOÇ.DR HURİYE MARTI AĞRI'DA

 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü münasebetiyle Ağrı İl Müftülüğü Aile İrşat ve Rehberlik Bürosu tarafından "Kadın ve Kız Çocuklarının Eğitimi” konulu panel hazırlandı. Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Doç. Dr. Huriye Martı ve Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden Gönül Elçiliği projesi il koordinatörü Esengül Güzeltaş panelist olarak katıldı.

 

Program Merkez Camii Müezzin-Kayyımı Yakup AYDIN’ın Kuran Tilavetiyle başladı.Daha sonra açış konuşmasını yapan İl Müftü Yardımcısı Şevket DİLMAÇ, Aile İrşat ve Rehberlik Bürosunun Ağrı ‘da kadınların eğitimi  ve aile sorunları ile ilgili birçok program icra edip faydalı çalışmalar yürüttüklerini, bu durumdan memnuniyet duyduklarını dile getirdi.

 Panelde Diyanet İşleri Başkanlığı Aile ve Dini Rehberlik Daire Başkanı Doç. Dr. Huriye Martı “Eğitimin herkesin hakkıdır, her fert Allah katında sorumludur,  sorumluluklarını yerine getirmek için de  öğrenmeye ihtiyacı vardır bu hakkını da hiç kimse elinden alamaz.” Dedi.  Aile ve sosyal politikalar il müdürlüğünden Gönül Elçiliği prejesi il koordinatörü Esengül Güzeltaş da proje kapsamında yaptıkları çalışmaları ve okuma yazma kurslarıyla Ağrı’lı kadınların  eğitimine katkıda bulunduklarını ifade etti. 

 

Programa Ağrı İl Müftü Vekili Şevket DİLMAÇ, Kurum amirleri, Vaizler, Din Görevlileri, Kur'an Kursu Öğreticileri, Kur'an Kursu Öğrencileri ve çok sayıda davetli katıldı.

 

Yoğun ilginin olduğu programda konuşan Huriye MARTI, İslam'ın kadına verdiği temel hak ve hürriyetlerden bahsederken " Kendilerini medeniyetin zirvesinde gören ülkelerde bile kadınlara verilen siyasi hakların bir çoğu henüz yeni verilirken, İslam kadına asırlar öncesinde şahsiyet kazandırmıştır. Öyle ki Allah Resulü (s.a.s) "Cennet annelerin ayakları altındadır"  buyurarak kadını, cennete götüren bir yol olarak göstermiştir. Kuran ve hadislerde İslam dini cinsler arasında fark gözetmemektedir. Bugün yapılan yanlışlar farklı geleneklerden kaynaklanmaktadır. İslam kadına değer vermiş ve onu yüceltmiştir.  Kadının da erkeğin de insan olduğu ve Allah katında yaratılanların en değerlisi yani eşref-i mahluk olduğunu ifade etti. MARTI" Kadın da erkek de birlikte yaratılmıştır. Kadın da insandır ve değerlidir." dedi.

 

Program AİRB İl Koordinatörü Abide  ÇİTİL  tarafından  Doç .Dr. Huriye MARTI'ya ve Esengül Güzeltaş’a buket ve plaket takdimi ile son buldu.Daha sonra Aile İrşat ve Rehberlik Büromuzu ziyaret eden Doç. Dr. Huriye Martı ekibimize yaptıkları faaliyetleri beğendiğini dile getirerek başarılar diledi.

 

 

 

 

 

 

 

 

Son Güncelleme: 16.03.2014 14:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.