17 Temmuz 2017 Pazartesi 20:06
Doğu ve Güneydoğu Bölge Barolarından 15 Temmuz Darbesine Ortak Kınama

Doğu ve Güneydoğu Baroları tarafından yapılan ortak açıklamada FETÖ/PDY tarafından gerçekleştirilmek istenen 15 Temmuz darbe kalkışması kınandı.


Adıyaman, Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Hakkari, Kars-Ardahan, Mardin, Muş, Siirt, Şırnak, Şanlıurfa, Tunceli ve Van Barosu ortak bir basın açıklaması yaptı. Doğu ve Güneydoğu Bölge Baroları dönem sözcüsü Ağrı Baro Başkanı Ali Artuk imzası ile yapılan yazılı açıklamada, 15 Temmuz 2016'da FETÖ/PDY terör örgütü tarafından parlamenter sistem, sivil siyaset ve demokratik rejime yönelik darbe kalkışması yapıldığı belirtildi. Açıklamada şöyle denildi:


"Darbe girişimi büyük bedeller ödenerek bertaraf edilmiştir. Türkiye toplumunun darbeye karşı tüm dünya halklarına örnek olabilecek demokratik refleksi takdire şayandır. Seçilmiş sivil siyasete dönük bu ve benzeri darbe teşebbüsleri karşısında durulmuş, demokratik düzene sahip çıkılmıştır. Mazisi askeri darbe ve sıkıyönetim uygulamalarıyla dolu ülkemizdeki bu son darbe girişimi, Türkiye halklarının, siyasetinden bürokrasisine ve sivil toplum örgütlerinden halk katmanlarına kadar tek yumruk olup darbecilerin önüne adeta etten bir duvar örülerek püskürtülmüştür. FETÖ/PDY denilen silahlı terör örgütünün bu darbe teşebbüsü uluslararası konjonktürden bağışık değildir. Darbe girişiminin içerden ve dışarıdan destekleyen karanlık odakları şiddetle kınıyoruz.

Türkiye toplumu olarak beklentimiz; darbe sürecinden sonra demokratik düzenin güçlendirilmesi, ülkemiz sorunlarının siyasal zeminde çözülmesi, farklılıkların zenginlik olarak görülerek hareket edilmesi ve darbe teşebbüsünün tüm etmenleri bertaraf edildikten sonra bir an önce normalleşme sürecine gidilmesidir. Bölge Baroları olarak OHAL uygulamasına son verilerek; özgürlük ortamının oluşması için gerekli iklimin yaratılmasını, hukukun üstünlüğü düsturundan taviz vermeden, demokratik toplumun gereklerine uygun bir anlayışın hayata geçirilmesi gerektiğine inanıyoruz."

AVUKAT ALİ ARTUK
AĞRI BAROSU BAŞKANI
DOĞU VE GÜNEYDOĞU BÖLGE BAROLARI DÖNEM SÖZCÜSÜ

ADIYAMAN BAROSU
AĞRI BAROSU
BATMAN BAROSU
BİNGÖL BAROSU
BİTLİS BAROSU
DERSİM BAROSU
DİYARBAKIR BAROSU
HAKKÂRİ BAROSU
KARS-Ardahan BÖLGE BAROSU
MARDİN BAROSU
MUŞ BAROSU
SİİRT BAROSU
ŞIRNAK BAROSU
URFA BAROSU
VAN BAROSU

Son Güncelleme: 18.01.2018 11:14
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.