02 Mayıs 2017 Salı 21:45
Doğubayazıt'ta '15 Temmuz Kadınları'  Programı Düzenlendi

Doğubayazıt Belediyesi ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği programa, Belediye Başkan Vekili Ulaş Akhan'ın eşi Zeynep Akhan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sevgi Lordoğlu, 15 Temmuz demokrasi nöbetine katılan kadınlar ve öğrenciler katıldı. 

Gençlik Merkezi Konferans Salonu'nda düzenlenen program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. 

Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından bir konuşma yapan Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Sevgi Lordoğlu, 15 Temmuz gecesi ülkenin hain bir saldırıya maruz kaldığını söyledi. 

Lordoğlu, "Kurtuluş Savaşı'nda Nene Hatun'u, Hasan Tahsin'i çıkaran bu bereketli topraklar, 15 Temmuz gecesi de Ömer Halisdemir'i, henüz 15 yaşında olan Halil İbrahim Yıldırım'ı, Engin Tilbaç'ı bağrından çıkarmıştır. Bütün dünya bir milletin yurduna nasıl sahip çıktığına o gece bir kez daha şahit oldu." dedi. 

15 Temmuz gecesi düzenlenen darbe girişimine karşı verilen mücadelenin gelecek nesillere aktarılması gerektiğini söyleyen Lordoğlu, şöyle devam etti:

"Çünkü hatırlatmak ayakta kalmaktır, sevmektir, mücadele etmektir. Çünkü hatırlatmak, vatanı savunurken bütün varlığı ile orada olmaktır. Ankaralı bir köylü, Erzurumlu bir delikanlı, bir genç kız, torunlarının büyümesini bekleyen dedeler, hayata annesinin eteğine sımsıkı sarılarak tutunmaya çalışan çocuklar, hepsi sokaklarda, meydanlarda gücü zulme alet edenlerin karşısına bir bayrak gibi dikildi."

15 Temmuz konulu sinevizyonun ardından, öğrenciler şiirler okudu. Oratoryo gösterisinin ardından program sona erdi.

dogubayazitta-15-temmuz-kadinlari--programi-duzenlendi.jpgdogubayazitta-15-temmuz-kadinlari--programi-duzenlendi-001.jpgdogubayazitta-15-temmuz-kadinlari--programi-duzenlendi-002.jpgdogubayazitta-15-temmuz-kadinlari--programi-duzenlendi-003.jpg

Son Güncelleme: 18.01.2018 06:55
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.