06 Şubat 2018 Salı 11:47
Doğubayazıt'ta İlk Defa Sinir Nakli Ameliyatı Yapıldı

Doğubayazıt Doç. Dr. Yaşar Eryılmaz Devlet Hastanesi'nde 17 yaşındaki Murat Karaaslan'ın sağ bacağına sinir nakli yapıldı.

Başarılı geçen ameliyatın ardından Karaaslanı'ı ziyaret eden İl Sağlık Müdürü Dr. Ali Bulut, başhekim Uzm. Dr. Hasan Balaban'dan bilgi aldı.

Bulut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, sinir nakli ameliyatlarının çok zor olduğunu ve gecikmeden yapılması gerektiğini anlattı.

Ameliyatın, mikro cerrahi yöntemiyle çok başarılı geçtiğini dile getiren Bulut, "Hastamız bıçaklandığında bir sinir yaralanmıştır. Taha bey bu ameliyatı hastayı sevk etmeden başarılı bir şekilde yapmıştır. Ameliyat yaklaşık 5 saat sürmüştür. Bacağın yine başka bir bölgesinden alınan sinir, ameliyatla çıkartılmış ve arada kopan, yaralanan sinir olan peroneal sinirin arasına nakil yapılmıştır. Taha bey de bu ameliyatı mikroskop altında başarılı bir şekilde yapmıştır ve hastanın şu anda güç kazanımı makul bir seviyeye gelmiştir." diye konuştu.

-"Ağrı ile çevresinde ise ilk olma özelliği taşıyor"

Doğubayazıt'ta gerçekleştirilen sinir nakli ameliyatının Ağrı ve çevresinde ilk defa yapıldığını belirten Bulut, şöyle konuştu:

"Ameliyatımız çok nadir yapılan ameliyatlardan biridir ve Ağrı ile çevresinde ise ilk olma özelliği taşıyor. Genelde bu tür hastaların diğer hastanelere sevki yapılır. Ama Taha bey sağolsun bilgisini, birikimini ve tecrübesini bu hastamız üzerinde ispat etmiştir. Şu an beyin cerrahisi servisimize gittiğimizde de her türlü fıtık, beyin tümörü, beyindeki atar damar, toplar damar hastalıklarına bağlı ameliyatlar olsun, Taha bey bunların hepsini başarılı bir şekilde yapmıştır ve hastalarımız yakın bir zaman içinde taburcu olacaktır."

Sinir nakli ameliyatını gerçekleştiren beyin cerrahı Opr. Dr. Muhammet Taha Eser ise, başarılı operasyon sonrası hastanın sakat kalma riskinin ortadan kalktığını söyledi.

Hastaneye ilk geldiğinde ayağını hiç hareket ettiremediğini ifade eden Karaaslan da ameliyatını yapan Eser ile hastane yönetimine teşekkür etti.

Son Güncelleme: 06.02.2018 04:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.