08 Ocak 2018 Pazartesi 23:31
Doktor Ece Gökyayla'ya Ağrı halkından ve STK'larından Tepki !

Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'nin acil servisinde görevli Dr. Ece Gökyayla'ya (24) fiziksel ve sözlü şiddet uyguladığı iddiasıyla gözaltına alınan Fahrettin Ç., serbest bırakıldı.

TEDAVİDEKİ ÇOCUĞUNA YENİDEN BAKILMASINI İSTEDİ

Olay, geçen 6 Ocak günü, Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'nde meydana geldi. Acil serviste nöbetçi pratisyen hekim Ece Gökyayla, görevini devretmek üzereyken yanına gelen Fahrettin Ç. tedavi altında olan çocuğuna yeniden bakılmasını istedi. Çocuğun yanına giden Dr. Gökyayla, başka bir doktor tarafından muayene edilerek ateşinin düşürülmesi için tedavi uygulandığını belirterek, baba Fahrettin Ç.'yi hastası hakkında bilgi alabilmesi için doktoruna yönlendirdi. Bunun üzerine Fahrettin Ç., Dr. Ece Gökyayla'ya iddiaya göre küfretti ardından da çocuğuna bakmak zorunda olduğunu söyleyip ölümle tehdit etti. Fahrettin Ç.'nin yanından kaçarak hastanenin özel güvenlik görevlilerinden yardım isteyen Dr. Gökyayla ve polisi de arayarak bilgi verdi.

''ŞİDDET GÖRÜP ÖLÜM TEHDİDİ ALDIM İDDİASI''

 İzmir'den 2 ay önce mecburi hizmet görevinde bulunmak üzere Ağrı'ya gelen Dr. Ece Gökyayla sosyal medyadan yaptığı çağrıda ise "Ben Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi Çocuk Acil'de pratisyen hekimim. Bugün nöbet süremi bir saat geçtiği halde, hastanede zaten muayene olmuş olan bir hastayı kendi doktoruna yönlendirdiğim için şiddet gördüm ve ölüm tehdidi aldım" dedi. Dr. Gökyayla, yapılan yorumlardan birine de "Olay kolluk kuvvetlerine intikal etti. Buradan da duyuruyorum. Can güvenliğim yok. Lütfen duyurmama yardım edin" diye yanıt yazdı.

SÖZDE TEHDİT EDEN HASTA YAKINI SERBEST BIRAKILDI

Acil serviste nöbetçi pratisyen hekim Ece Gökyayla, tehdit ve darp ettiği iddia edilen ve gözaltına alınan Fahrettin Ç., emniyetteki işlemlerinin ardından bugün adliyeye çıkarıldı. Hastanedeki güvenlik kameralarını inceleyen savcılık, Fahrettin Ç.'yi ifadesini aldıktan sonra serbest bıraktı.

DOKTOR GÖKYAYLA'NIN USLUBU SIKINTILI !

Olayın duyulması üzerine bir çok Ağrı'lı hasta yakını, pratisyen Hekim Ece Gökyayla'nın hasta ve yakınları ile görüşmelerinde uslubunu sert olduğunu iddia ederek darp ve tehdit ettiğii belirtilen Fahrettin Ç. isimli hasta yakınına sahip çıktı. Hiçbir şekilde Doktorlara şiddetin uygulanmamasını belirten hasta yakınları daha 2 ay önce Ağrı'ya mecburi görevle gelen pratisyen Hekim Ece Gökyayla'nın Ağrı'dan gitmek için bu şekilde sosyal medya üzerinden gündem oluşturduğunu ve zaten sağlık sorunlarını yaşandığı ilimizde kalıcı doktor bulmak zorken Ağrı'nın adını kötüye çıkardığını söylediler.

Yaşanan sıkandal açıklmaları ile Ağrı'lıları kötü gösteren Pratisyen Hekim Ece Gökyayla'yı destekleyenlerin ise hiçbir araştırmaya gitmedikleri ve özellikle STK'ların duruma sessiz kalmalarıda vatandaşların ayrıca tepkisini çekti .

Ağrı'lı vatandaşlar, Ağrı Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi'nde meydana gelen olayın abartılı ve iftira ile savcılığa intikal ettiği belirterek Ağrı'nın yoksul ve sağlık hizmetlerinde bukadar geri bırakılmasına rağmen görev yapmak istemeyen doktoru bizde istemiyoruz diyerek tepki gösterdiler.

ASTOP " Doktor Hakkında soruşturma Açılmalı"

Ağrı Sivil toplum Platformu (ASTOP), Twitter hesabından “Sağlıkçıya Şiddet iddiasının asılsız çıkmasından sonra, ilgili doktor hakkında soruşturma açılmasını talep ediyor, İlimizin imajı ile ilgili olumsuz çalışmalar yapan bu sağlıkçıyı kınıyor, daha yerli ve daha milli doktorların çalışmasını diliyoruz.” açıklamasında bulundu.

Son Güncelleme: 09.01.2018 08:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Nesim 2018-01-09 08:57:07

Bu doktor buzuntusuna Devlet gerekeni yapmalıdır.

Avatar
Abdullah 2018-01-09 20:42:55

Bu tarz asalık sinsi iftiralarla sabır zorlayarak tayin almak için bur halkı kötüleyen zavallı okumuş cahiller için kurum ve kuruluşlar tedbir almalıdır anlam veremediğim doğu madem ülkenin bulumu değil bu kadar kan savaş niye yada niye buralara gel3n memurlar neden zorunlu gelip görev yapıyorlar ve bole iğrenç iftiralarla halkın prestijini kirletiyorlar dogubeyazittada bole doktorlar var özeliklede bayan bir çocuk dokturu

Avatar
baba 2018-01-10 12:47:21

Yılardır bu memleket in sahibi alan yok kime ağa abi dedi bu halk hep tepemize çıktılar nerede bakan nerede seçimde oy isteyip oy verdiğimiz millet vekilileri bizim hakkımız haram olsun sağlık bakanı bunları biliyor bu doktor hanım gibi onlarca doktor var ağrıda....

Avatar
Anarşist Guerilla 2019-10-02 00:28:40

Zaten ilgili kişi gerçekten fiziksel saldırıda falan bulunsaydı mahkeme Devlet halkın üstündedir dercesine ceza şov yapardı. Ortada elle tutulur bir delil yok sanırım. Neyse şuradaki gönderisi varya (Ağrı'da çocuklar viyy viyy diye ağlıyo)