11 Ekim 2013 Cuma 00:00
DOKUZ ÜLKEDEN 90 YABANCI ÖĞRENCİ AĞRI İBRAHİM ÇEÇEN ÜNİVERSİTESİNE KAYIT YAPTIRDI

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kenya, Burundi, Sri Lanka, Çin Halk Cumhuriyeti, Avusturya ve Bulgaristan’ın da aralarında bulunduğu toplam 9 ülkeden 90 öğrenci kayıt yaptırdı.

 

Yurt Dışı Öğrenci Kontenjanı kapsamında Ağrı’ya gelen öğrenciler üniversitedeki sıcak karşılamanın ardından kayıt işlemlerini gerçekleştirdiler. Özellikle bazı öğrencilerin oldukça heyecanlı olduğu gözlenirken, kayıt işlemlerini tamamlayan öğrenciler mutluluklarını dile getirdiler.

Dokuz ülkeden Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesine kayıt yaptıran 90 yabancı öğrenciden 32’si Eğitim Fakültesini, 13’ü Fen Edebiyat Fakültesini, 15’i İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini, 10’u Sağlık Hizmetleri Yüksekokulunu, 14’ü Meslek Yüksekokulunu ve 1’i de Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunu tercih etti.

Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İrfan ASLAN, bir dünya üniversitesi olma yönünde ilerleyen Ağrı İbrahim Çeçen Üniversitesinin, farklı kıtalardan ve ülkelerden Ağrı’ya gelerek Üniversiteye kayıt yaptıran öğrencilerle artı bir değer ve renk kazanacağını söyledi. Yurt dışından gelen yabancı öğrenci sayısının her yıl artarak devam edeceğini kaydeden Prof. Dr. ASLAN, “Üniversitemiz her alanda hızlı büyüme içerisinde. Yurt dışından gelen yabancı öğrencilerimizde bu büyümenin bir kolunu oluşturuyor. Dokuz farklı ülkeden üniversitemize kayıt yaptıran 90 öğrencimiz üniversitemize olduğu kadar, Ağrı’ya ve bölgeye de değer katacak” dedi.

 


 

 

 

Son Güncelleme: 11.10.2013 00:00
Anahtar Kelimeler:
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.