22 Şubat 2014 Cumartesi 17:43
Edaş Çalışanlarından Mustazaflar Cemiyeti'ne Teşekkür Ziyareti

- Aras EDAŞ çalışanları teşekkür ziyaretleri kapsamında Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi’ni ziyaret ettiler. Aras EDAŞ çalışanlarını Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube başkanı  Cemal Arvas ve üyeleri karşıladı. Aras EDAŞ çalışanları adına konuşan Nuri Yıldız, “Bizim verdiğimiz  ekmek davasından dolayı tüm halkımız gibi STK ve parti teşkilatlarının da bize büyük katkıları oldu. 

 

Bu STK’lardan biri de sizdiniz. Arkadaşlarımız adına birkaç arkadaş olarak size teşekküre geldik.” Dedi. Yıldız işe geri alımlarından bahsederek “Bazı arkadaşlarımız şu an nöbet görevindeler. Bazı arkadaşlarımız başka görevlerde çalışmak üzere bizden ayrıldılar. 6 arkadaşımız da görevden ayrılmak zorunda kaldılar. Şu an biz 24 kişi görevimize devam ediyoruz” şeklinde konuştu. 

 

STK olarak ziyaretlerinden ve işe geri alınmalarından memnuniyet duyduklarını belirten Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şube başkanı Cemal Arvas, “Bu ziyaretiniz bizi onurlandırdı. Biz sivil toplum kuruluşu olarak sizi ziyaret ettik. Bizler mustazaflar cemiyetiyiz. Biz istiyoruz ki sizin bu sözleşmeniz sağlam bir zemine dayansın. İleriki zamanlarda bu tür sorunları tekrar çekmenizi istemiyoruz. Sizler aile geçindiren insanlarsınız. Bu tür sıkıntıların tekrarlanmasından yana değiliz. Cemiyet olarak her zaman haklı olan herkesin yanında olacağımızı kamuoyuna deklare edyoruz.” dedi.

 

Doğubayazıt ilçesinde elektrik dağıtım şirketi olan Aras EDAŞ bir süre önce taşeron firma uygulaması sonucu çalışanlarının bir kısmını işten çıkarmıştı. Aras EDAŞ çalışanları yapılan hukuksuz uygulama karşısında basın açıklaması ile uygulamayı telin etmişti. Çarşı merkezinde yapılan hukuksuz uygulamayı protesto amaçlı çadır açan Aras EDAŞ çalışanlarını Mustazaflar Cemiyeti Doğubayazıt Şubesi başkanı ve yönetimi ziyaret ederek destekçileri olduklarını belirtmişlerdi.

 

Aras EDAŞ çalışanlarının yaptıkları eylemler üzerine geri adım atan Aras EDAŞ’ın taşeron firması işçilerinin haklarını iade ederek işçilerini geri almak zorunda kaldı. İşlerine geri dönen Aras EDAŞ çalışanları kendilerine destek verenleri ziyaret ederek teşekkürlerini dile getirdiler.

 

Yapılan istek ve öneriler ile ziyaret sona erdi.








Son Güncelleme: 22.02.2014 17:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.